Gerinc fájdalom!

Tisztelt Doktor úr! Gerinc fájdalmam kb.1 éve kezdődött, de fél éve már lassan, hogy a fájdalom elviselhetetlen.Napközben is fáj tompán az egész hátam, derekam, csípőm és lábaim. A láb és kézfejem nagyon sokszor zsibbad. Az igazi erős fájdalom akkor jelentkezik, ha hosszú ideig ülök vagy fekszem.Főleg éjszaka. Aludni nem sokat tudok, az elviselhetetlen hát és csípő, derék és nyak fájdalomtól.Nem tudok az egyik oldalamról átfordulni a másikra, anélkül, hogy ne nyilalna erős fájdalom a jobb oldalamba, kb.vese fölött.Jártam már reumatológusnál, de semmi érdemleges eredményre nem jutottam.Kaptam 10*5perc UH-t a nyakamra, 10*10perc Flector géles Iontophoresis kezelést hátra és derékra. A következő tablettákat szedtem az elmúlt 1/2 évben: Ralgen 50mg, Analgesin Forte 550mg, Myoflexin 250mg, Zaldiar 37, 5mg/325mg, Mydeton 150mg, Flector Rapid 50mg, Krémek amit használtam: Flector, Voltaren, Activon, Apranax, ill.gyógyszertárbankikevert krémek. Mindezek ellenére nem szűnt meg a fájdalom, inkább rosszabb, erősebb lett. A múlt heti labor eredményemen vannak eltérések: Sz.Hugysav 426 umol/l, Triglicerid 3, 08mmol/l, Vvt süllyedési sebesség 30mm/h, MPV 12, 30fL, TSH 4, 560mlU/L Már 14 éve PCOS-al küzdök, ezért nagyon sok a súly feleslegem, 165 cm magas és 111kg vagyok.. Az elmúlt hetekben sikerült 9kg-mot lefogynom diétával, de tornázni az erős fájdalom miatt nem tudok. A doktor úr segítségét szeretném abban kérni, hogy hogyan derítsem ki a fájdalmam okát? Milyen szakrendeléseket keressek fel? Milyen mozgást válasszak a hatékonyabb fogyás érdekében? Válaszait előre is köszönöm! Tisztelettel: G.-né Judit

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján panaszait degeneratív gerincbetegség okozhatja. Az, hogy pontosan milyen azt CT vagy MR vizsgálattal lehetne pontosabban megmondani. Azt javaslom, hogy ideggyógyászati, idegsebészeti vagy ortopédiai szakrendelést keressen fel, ahol vizsgálatokat követően pontosabb választ kaphat és a megfelelő kezelést is, ami várhatóan vagy infúziós kezelés, vagy műtét. addig is a diéta mellett ússzon minél többet.

Kérdés: 2014. november 04., 00:15; Megválaszolva: 2014. november 07., 16:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tramadol
Tramadolt szedek gerincfájdalmaimra. Azt mondták, hogy az már nem indokolja. Ha nem szedem nagyon nagy fájdalmaim vannak. Azt is mondta az orvos, hogy már...
Derék fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 8 hónapja kezdődött a derék-hátfájásom. A derékban levő bal oldali csigolyáknál van egy kis tenyér nagyságú...
Térd, gerinc fájdalom
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A térdeim, pontosan nem tudom melyik része hogy ízület vagy bármi egyéb, már évek óta fájnak, de csak néha úgy spontán...
gerinc fájdalom
Üdvözletem, tegnap egy hosszú, boltból hazacipelés után, azt éreztem h nagyon fáj a gerincem vége és környéke, és éjjel alig tudtam úgy...
A lelet értelmezése