Térdsérülés

Tisztelt Doktorur! A fiam 25 éves Foci közben sérült március végén a bal térde, röntgent Mr mindent meg csináltak, vizesedés volt rajta folyamatosan, MR eredménye: A bursa suprapatellarisban széles csaknem 20mm es inhomogén szerkezetü folyadék ábrázolodik, A med oldalszalag mellett keskeny folyadéksáv láthato, a lat, oldalszalag elkekenyedett, mely részleges sérülésre utal, közvetlenül alatta ugyancsak keskeny folyadéksáv ábrázolodott. Aztán május 21 én arthroscopiát végeztek, melynek során sulyos kiterjedt synovalis tulburjánzást találtunk, izületi és egyéb elváltozást nem találtunk, shaverrel subtotalis synovectomia történt, Azután amikor már el kezdett dolgozni a fiam ujra dagadt a lába most aug 04 én ujra vissza mentünk és 20ml, szalmasárga synoviát bocsájtanak le, aztán 1 ampulla Diprophost adtak be, ez eddig jo volt 1, 5 hét nem dagadt most megint, jövö hét aug, 27 én kell ujra injekciora menni.Kérem javaslatát miért nem gyogyul a fiam lába és mit tegyünk

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd panaszok témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a térd sérülésekor a szalagrendszer szenvedett károsodást, melytől a térdízület kissé instabillá vált. A kóros mikromozgások, melyek kialakultak a térdben eredményezték a belhártya gyulladását. Ha megfelelő volt az arthroscopia, akkor jó hír, hogy egyéb porcsérülést nem találtak. A diprophos injekció kétélű fegyver. A gyulladást a jól csökkenti és ezáltal a vizesedés ellen is jól hat. Lidocainnal együtt adva, viszont elősegíti a porc pusztulását is. Ezért mindig magába kell adni és csak 2, vagy 3 injekció javasolt. Mellé szedni kellene valamilyen porcerősítőt, illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőt is az injekciós kezelés után. Kerülje a meleg vizet és kímélni kellene a térdet, inkább csak ússzon, kerékpározzon. Ha a panaszok kezelés után sem javulnak, akkor a gyulladáson kívül valami más elváltozás is állhat a háttérben, ezért további kivizsgálásra lehet szükség.

Kérdés: 2015. augusztus 17., 12:19; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 16:58
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?