Visszatérő Csípőizület gyulladás

Kedves Doktor Úr! Kislányom 3 évesen (2010.03.17.) kezdte az óvodát 2 hét után rekedtség, nagyon erős nátha.Sántítás. A cobtőnél fájdította és a lábfeje külső élét) Csípőizület gyulladás.Két oldali.Cataflam cseppet kapott és 4 hét múlva mivel nem gyógyult, Ospent szintén 2 hétre.Kivizsgálás: vér, vizetet, széklet, nőgyógy, hasi uh.röngen, allergia, góckutatás, torok leoltás, szakvélemény.Csak rotát találta, ami ellen beoltattam, és tünete nem volt.8. hét után gyógyult.Következő éven (03.08) ugyanígy kezdődött, de mivel indokolt volt az antibiotikum 1 hét alatt a Cataflammal meggyógyult (itt csak a bal oldalon jelentkezett) .Idén 01.27.-én kivetettük az orrmandulát,, hátha az okozó,,.02.20.-án belázasodott, kis nátha köhögés, sántítás. (bal oldal 3mm-es toktágulat) Naprosynt kaptunk az antibiotikum nem volt indokolt.2 hét után rendbejött, de 1 nap múlva újra sántított, mégegy hét. A 3.hét után megint gyógyultnak lett nyílvánítva, elhagyhatjuk a Naprosynt, ez volt szombaton, ma reggel megint fájdította a térdét (alul a hajlatban) .Tavaly igaz, hogy 1 hét volt, de kivizsgáltattuk autoimmun betegségre, mert nagyon megijesztett, hogy visszatért. Negatív lett. Idén eddig nem vittük sehova, mert már nincs ötletünk. Most igazából előzménye sem volt. Karácsonykor heveny gégegyulladás miatt kórházban voltunk 3 napot, de ezen kívül nem is volt beteg.Nagyon aggódom, és nem tudom már, hogy milyen irányba induljunk. Nagyon sajnálom a gyermekem, mert egyre nehezebben viseli. A háziorvosunk és az ortopédus doktornő azt mondják, hogy el fogja nőni. De valamiért engem az oka érdekelne nagyon. Hátha tudunk tenni ellene. Annak lehet jelentősége, hogy szinte mindig ugyanakkor jön elő? Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőgyulladás témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a gyermeknek transitoricus coxitise volt. Ez egy olyan csípőgyulladás, melyet felsőlégúti fertőzés vált ki. Gyakran nem közvetlen a hurut után alakul ki, hanem akár hetekkel később. A leírása alapján az alkalmazott terápiák tökéletesek voltak. Az ismétlődés felveti autoimmun betegség gyanúját, de ezt elvileg kizárták. Így látatlanban azt tudom javasolni, hogy vigye el a gyermeket (ha még nem tette meg) valamelyik egyetemi Ortopéd klinikára (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) , ahol további vizsgálatokkal (pl MR) , pontosabb választ tudnak adni.

Kérdés: 2015. március 16., 10:23; Megválaszolva: 2015. március 19., 22:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka-, combcsont- és...
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése