Lehet komolyabb baj, vagy csak húzódás?

Tisztelt Dr. Úr! 23 éves vagyok és mielőtt a problémámra térnék, meg kell említenem, hogy a nyakamnál rendellenesek a csigolyák, egészen pontosan ez áll a leletemen: nyaki porckorong rendellenesség, radiculopathiával. Ezt azért írtam le, hátha így összefüggést lát esetleg a panaszommal és ezzel a rendellenességgel. A problémám az, hogy tegnap nyújtózkodás közben egy hatalmas roppanást éreztem ott, ahol a csigolyák rendellenesek, a roppanással azonos időben azonnal éles fájdalom hasított a nyakamba, ami lefutott a gerincembe, majd kisugárzott a jobb vállamba és lapockámba, a fejemet pedig nem tudtam elfordítani. Megijedtem, nem mozogtam, nehogy bajt okozzak, de utána enyhült a fájdalom valamelyest és zsibbadást sem éreztem sehol, tehát gondoltam, nem lehet olyan nagy a baj, csak valami becsípődött, vagy meghúzódott. Máskor is ropognak azok a csigolyák, kíméletet írtak elő, amit be is tartok, így eddig nem volt nagy panaszom, de tegnap megijesztett az a roppanás és fájdalom. Azóta jobb már valamelyest, a fejemet óvatosan el tudom fordítani, a hátam nem fáj, már a lapockám sem, de a jobb vállam és a nyakam még mindig, különösen, ha hirtelen mozdulatot teszek (pl. köhögök) . Ön szerint nézessem meg, vagy tényleg csak meghúztam és majd javul? Okozhatta ezt a csigolyarendellenesség, vagy csak rosszul mozdultam talán és ennyi az egész? Szeretném még megkérdezni - mert nem tájékoztattak - hogy pontosan mit jelent a "radiculopathia" elnevezés? Előre is köszönöm a válaszát! Arnold

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza nyaki panaszok témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján panaszai hátterében a "radiculopathia" állhat. Ez azt jelenti, hogy a nyaki csigolyák között kilépő idegeket nyomja valami. Ez lehet gyulladás, meszesedés, akár gerincsérv is. Mindenképpen szükséges lenne ideggyógyászati, idegsebészeti és reumatológiai szakvizsgálat. Addig is szedjen valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmú gyógyszert, illetve izomlazítót. Kerülje a melegvízet, a nagyobb terhelést és a hirtelen mozdulatokat.

Kérdés: 2015. március 02., 14:17; Megválaszolva: 2015. március 06., 10:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése