Trapézcsont

Tipster Doktor úr! 2014.12.31 en munkahelyi balesetben a bal csuklom megserult! A korhazban masnap megrontgeneztek de torest Nem allapitottak Meg! A fájdalmam, panaszaim Nem multak ezert visszamentem a haziorvoshoz aki mondta nincsNagy baj! De Csak Nem multak a panaszaim szoval elkuldtek egy ujabb rontgenre! Azt Mondtad valami nincs rendben de Aztan az orvos azt mondta nincs tores ha panaszaim van menjek a haziorvoshoz! Panaszaim Nem multak sot rosszabbak lettek de Senki nem foglalkozott velem Csak nyomkodtak a kezemet! A minap a bôr szine megvaltozott es Elementem a balesetire meg neztek a rontgenfelveteleket es az orvos megalapitotta hogy a trapezcsontom eltort! Szoval gipszet kaptam es masnap vissza Kellet menni a korhazba de ott az orvos levette a gipszet arra hivatkozva hogy 5het Alatt mar biztos meg gyogyult! A gipsz egy napot Nem volt a kezemen es Nem csinalt egy ujabb rontgen felvetelt ami bizonyitana hogy osszefort a csont! A fájdalmam Nem mult, azon a teruleten ahol megutottem vagy is a trapezcsontnal Meg Mindig kemeny dagadt es rettentoen faj! En angliaban elek es Nem nagyon tudom most mit csinaljak? Doktor ur gondolja hogy ez a trapezcsont minden kezeles nelkul osszefort de Meg mindig ennyire faj es duzzadt? Vagy lehet hogy elmozdult mert Eddig Mindenki csak nyomkodta es Nem kapott megfelelo kezelest? Kerem segitsen mi lehet a baj vagy mit tegyek? Valaszat elore is koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza trapézcsont törés témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Fontos lenne tudni, hogy csak egy kis darabot leszakított a csontból a szalagrendszer, vagy ténylegesen kettétört a csont. Az is lényeges lenne, hogy van-e elmozdulás, és ha igen, akkor mekkora. Ezek együttesen határozzák meg a kezelést. Ha nem volt elmozdulás és csak szakításos törés jött létre, akkor az meggyógyulhat akár gipsz nélkül is, ha kíméli. Ha nagy az elmozdulás és teljesen el van törve, akkor még akár a műtét is mérlegelendő. Én azt javaslom, amilyen hamar lehetősége van rá mutassa meg egy kézsebésznek, vagy baleseti sebésznek idehaza, vagy odakint.

Kérdés: 2015. február 05., 17:21; Megválaszolva: 2015. február 08., 15:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?