Combnyaktörés után

Kedves Doktor Úr! Októberben egy szerencsétlen esés következtében combnyaktörést szenvedtem, mely beékelt volt, de 2 db canulalt combnyakcsavarral rögzítették a törést. A kérdésem a jövőt illetően a következő lenne: mikor távolítható el a csavar és ez a műtétet illetően mennyire számít nagy műtétnek? Viszonyításképpen szeretném csak tudni, a combnyaktörés rögzítéséhez képest. Elég eltérő véleményeket kaptam ezzel kapcsolatosan, mivel ez a jellegű törés idős korban szokott előfordulni, ezért is szeretném tudni az Ön véleményét. Azért is érdekelne az eltávolítás, mivel sovány testalkatom miatt a csavar vége 2cm-el kiáll, ezért erre az oldalamra egyáltalán nem tudok feküdni addig. Köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza combnyaktörés témában

Vizsgálat és a röntgen felvételek ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Általánosságban azt tudom elmondani, hogy ha fiatalabb korban találkozunk combnyak töréssel, általában 1, 5-2 év után tekintjük a törést gyógyultnak és ekkor lehetséges az eltávolítása. Ha közben a gyógylás során kijjebb csúszik a csavar és a bőrt előemeli, esetleg kilyukasztja, akkor hamarabb is eltávolítható. Maga a műtét nem hosszú, de amiatt, hogy idősebb korban milyen szövődményei lehetnek a combnyaktörésnek jelentős beavatkozásnak számít. Fontos, hogy rendszeresen járjon kontrollvizsgálatokra, hogy ha bármilyen változást észlelnek idejében be tudjanak avatkozni.

Kérdés: 2014. december 10., 10:21; Megválaszolva: 2014. december 14., 11:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?