Combnyaktörés

Üdvözlöm! Combnyaktörésnél (bal oldali dislocatio nélküli pertorchanter törés, gamma szegezést végeztek) mennyi idő után kell kivenni a szegecseket, az nem maradhat bent semmi esetre sem? Mi történik ha bent marad? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Bogdán Aurél válasza combnyaktörés témában

A pertrohanter töréseket a műtét után 1, 5-2 évvel tekintjük teljesen gyógyultnak. Ilyenkor szoktuk a fémanyagokat eltávolítani, ha indokolt. Idősebb betegeknél főleg 70 év fölött, már csak akkor vesszük ki a fémanyagokat, ha valamilyen panaszt okoznak. Ezen fémek nem rozsdásodnak, nem korrodálnak, így nyugodtan bennmaradhatnak. Fiatalabbaknál mérlegelni szoktuk, hogy van-e értelme kitenni a beteget még egy operációnak. Egyértelműen indokolt eltávolítani, ha panaszt okoz (nyomási tünetek, gyulladás, implantátum törés) . Az Ön esetében a kezelőorvosával történt egyeztetés alapján kell dönteni.

Kérdés: 2012. december 17., 20:33; Megválaszolva: 2012. december 20., 22:06
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Comb feketedése
Testvéremről van szó, aki 70 éves. Nő. 6 éve combnyaktöréssel operálták, járókerettel jár. Pár napja erős fájdalmai vannak és az operáció...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...