csípőficam operációja

Farfekvéssel születtem, majdnem egy éves voltam mikor észrevették, hogy bal oldali csípőficamom van. Hónapokig gipszben voltam. Iskolai éveim alatt testnevelésből fel voltam mentve. Születesemtől kezdve a bal lábam rövidebb, ami mostanra 6 cm rövidülést ért el. A fájdalmaim egyre erősödnek, igénybevételtől függetlenül spontán fájdalom kezdődik ami a beteg lábam gyengeségével együtt jár. Ilyenkor se állni, se ülni, sem feküdni nem jó, járni ilyenkor szinte egyáltalán nem tudok. Ez az állapot több óráig eltarthat, majd elmulik, de a járási nehézség sohasem. Pár napja hirtelen valami történt a csípőmmel /terhelés, hirtelen mozdulat, fájdalom nem kísérte/ azóta csak bottal tudok járni nagyon gyengének érzem a bal csípőmet. Hét évvel ezelőtt már voltam ilyen állapotban, akkor három hónap telt el mire ujra bot nélkül tudtam járni. Gyógytornára jártam gyermek és felnőtt koromban is, de az eredmény mindig negatív lett. Röntgen felvétel alapján ami 2013. decemberében készült, a medence csont asszimetrikus, a combnyak teljesen elporladt /az orvos szavait idéztem/. A mütétre rákézdeztem, a vizsgálatot végző orvos azt javasolta, bírjam még ki kb. l5 évig, mert az ilyen műtétet csak 60 éves kor körül végzik el. A kérdéseim a következők: Hamarabb lehet e műteni, a műtét kimenetele várhatóan megadja a mozgás szabadságomat, melyik protézis a tartósabb, /rögzítés-kopás tekintetében/a protézis kihordási ideje mennyi, későbbiekben, ha szükséges cserélhető e? A műtét gerincvelő érzéstelenítésben végezhető, vagy altatás szükséges? A TB. milyen mértékben támogatja ezt a műtétet? Sajnos mozgáshiányos életmódom miatt kialakult hypertoniára 12 éve gyógyszert szedek. Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm. Tisztelettel: Gabriella

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőprobléma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az biztos, hogy a műtét elvégzésének nem kritériuma a 60 éves kor. A Mi gyakorlatunkban 30 éves korban is beültetjük a protézist ha szükséges. Ha a panaszok gyógyszeresen nem uralhatóak, akkor a műtét elvégezhető. Azt javaslom keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést, remélhetőleg az ottani orvosok vállalják a műtét elvégzését.

Kérdés: 2014. június 30., 11:25 ;Megválaszolva: 2014. július 03., 17:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kattogó csípő.
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a problémával fordúlnék önökhoz, hogy néhány hónapja (kb 3) kattog a csípőm néhány mozdulatnál, mint pl:...
Izommerevség
Tisztelt dr. Csípőízületi gyulladásbol gyógyulók de kérdésem lenne hogy a láb vagy is combizom merevség a gyulladás része úgy kell elképzelni...
csecsemő csípő
Kedves Doktor! Kislányom jelenleg 10 hetes. Voltam vele magán úton 6 hetesen csípő UH-on, akkor az alábbit állapították meg nála: "Mindkét...
Műteni kell?
Üdvözlöm. mikor megszülettem csípőficammal kezeltek, és a vápa nem volt megfelelően kialakulva. Akkor a szüleimnek azt mondták az orvosok, hogy nem...
Miért kattog a csípőm?
Tisztelt Doktor Úr! Egy előző kérdésem a térdemben való porcokról szólt, hogy már harmadik alkalommal fáj miatta a térdem. A diagnózis akkor...