Műteni kell?

Üdvözlöm. mikor megszülettem csípőficammal kezeltek, és a vápa nem volt megfelelően kialakulva. Akkor a szüleimnek azt mondták az orvosok, hogy nem végezhetek majd álló munkát, illetve a későbbiekben csípőprotézist kell kapnom. Úgy 4 éve erős fájdalomra lettem figyelmes a csípőm jobb oldalán. Amikor léptem vagy felhúztam a lábam, leültem, felálltam, éreztem, hogy minden egyes mozdulattal pattan egyet a csípőm. Elmentem megmutatni egy szakorvosnak. Azt mondta nekem, hogy fiatal vagyok még a műtéthez, és járjak gyógytestnevelésre. 3 évig jártam gyógytesire, mégis mozgás hatására a fájdalom és a kattogás megmaradt. Egyre kevesebb gyakorlatot tudok ma már megcsinálni, sok mindenben hátráltat. Ajánlották a biciklizést is. Mostmár azis nehezen megy, és már egy idő után egyszerűen rosszul vagyok attól ahogy pattan a csípőm minden mozdulatnál. 3 éven keresztül 3 havonta visszamentem a szakorvoshoz, de semmi újat nem tudott mondani illetve ajánlani. Feladtam a folytonos visszajárást. 1 éve nem voltam vissza. Úgy egy hónapja arra lettem figyelmes, hogy nem tudom felemelni a lábam. Eleinte csak ritkán, most viszont már naponta előfordul többször is, hogy magamnak kell "visszapattintanom" a csípőm a helyére, mert különben sem felemelni sem mozgatni nem tudom a lábam. Már végképp nem tudom, hogy mit csináljak, kihez forduljak, aki foglalkozna is velem. Lehetséges, hogy 20 évesen már műteni kellene, ha ennyire súlyos? Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőprobléma témában

Vizsgálat nélkül, illetve korábbi dokumentációk és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elképzelhető, hogy a pattanás a csípőízületi kopás és deformáltság miatt van, de lehet, hogy egy ín gyulladása, vagy valamelyik csonton történő "ugrása" eredményezi. Mindenképpen javasolt ismételt ortopédiai szakvizsgálat. Javaslom valamelyik egyetemi ortopédiai klinika felkeresését (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) további kivizsgálás és az esetleges műtét megbeszélése céljából.

Kérdés: 2014. április 15., 22:23; Megválaszolva: 2014. április 21., 10:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kattogó csípő.
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a problémával fordúlnék önökhoz, hogy néhány hónapja (kb 3) kattog a csípőm néhány mozdulatnál, mint pl: ...
csípőficam operációja
Farfekvéssel születtem, majdnem egy éves voltam mikor észrevették, hogy bal oldali csípőficamom van. Hónapokig gipszben voltam. Iskolai éveim alatt...
Izommerevség
Tisztelt dr. Csípőízületi gyulladásbol gyógyulók de kérdésem lenne hogy a láb vagy is combizom merevség a gyulladás része úgy kell elképzelni...
csecsemő csípő
Kedves Doktor! Kislányom jelenleg 10 hetes. Voltam vele magán úton 6 hetesen csípő UH-on, akkor az alábbit állapították meg nála: "Mindkét...
Miért kattog a csípőm?
Tisztelt Doktor Úr! Egy előző kérdésem a térdemben való porcokról szólt, hogy már harmadik alkalommal fáj miatta a térdem. A diagnózis akkor...