szupinált szandi

Kisfiamnak 3 évesen térde bedőlése miatt hónapokig sínt kellett éjszaka hordania.Illetve minden lábbelije szupinalt talpú volt. Szépen javult.Tavalyi kontrollnál azt mondta az orvos, hogy már csak az ovis benti szandija legyen szupinalt, a többi lábbelije lehet sima.Ezt be is tartottuk.Sajnos most újra azt látom (gyermekorvosunk megerősített) , hogy a térde még talán nem, de a talpa megint befelé dől, rosszabb lett. Orthopédiára időpontot csak júliusra kaptunk. Úgy gondoltam, hogy újra csak szupinalt szandiban járatnám (nem csak az ovis benti, de a kinti szandinak is azt vennék) . Kérdésem: okozhatok e kárt szupinalt szandival, ha orvosi javaslat nélkül azt veszek? Szeretnék tenni valami, addig is amíg az időpontra várunk. Köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza lábbeli témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A supinált szandál használatával júliusig semmilyen kárt nem tud tenni a gyermek lábában. Ha a gyermekorvos is úgy látja, hogy ismételten kezdődik a panasz, akkor mindenképpen viselje a szandált a szakvizsgálat időpontjáig, ott pedig majd a szakorvos megerősíti annak viselési szükségességét, vagy egyéb terápiát javasol.

Kérdés: 2014. május 23., 09:58 ;Megválaszolva: 2014. május 27., 11:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Vékony boka
Tisztelt Doktor Úr! Kislányomnak 3 éves befelé dőlő boka miatt az ortopéd orvos azt mondta, hogy csak salus, vagy supi+ a megfelelő supinált cipő...
Cipő viselése lakásban
Tisztelt Doktor Úr! A láb egészsége szempontjából, Ön javasolja illetve ellenzi-e cipő viselését lakásban? Mi itthon általában mezítláb...
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat