szupinált szandi

Kisfiamnak 3 évesen térde bedőlése miatt hónapokig sínt kellett éjszaka hordania.Illetve minden lábbelije szupinalt talpú volt. Szépen javult.Tavalyi kontrollnál azt mondta az orvos, hogy már csak az ovis benti szandija legyen szupinalt, a többi lábbelije lehet sima.Ezt be is tartottuk.Sajnos most újra azt látom(gyermekorvosunk megerősített), hogy a térde még talán nem, de a talpa megint befelé dől, rosszabb lett. Orthopédiára időpontot csak júliusra kaptunk. Úgy gondoltam, hogy újra csak szupinalt szandiban járatnám(nem csak az ovis benti, de a kinti szandinak is azt vennék). Kérdésem:okozhatok e kárt szupinalt szandival, ha orvosi javaslat nélkül azt veszek? Szeretnék tenni valami, addig is amíg az időpontra várunk. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a lábbeli témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A supinált szandál használatával júliusig semmilyen kárt nem tud tenni a gyermek lábában. Ha a gyermekorvos is úgy látja, hogy ismételten kezdődik a panasz, akkor mindenképpen viselje a szandált a szakvizsgálat időpontjáig, ott pedig majd a szakorvos megerősíti annak viselési szükségességét, vagy egyéb terápiát javasol.

Kérdés: 2014. május 23., 09:58; Megválaszolva: 2014. május 27., 11:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma