Meniscus műtét után

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Februárban meniscus szakadás miatt műtötték a jobb lábam, ami tökéletesen sikerült. Egy hete fizikoterápiára és gyógytornára járok. Mivel elakadásos tüneteket észleltem, de szerencsére nincs semilyen elváltozás ( újabb leválás) de mégis fájdalmas a torna és a napi aktivítás. A gy.tornászom azt mondta, hogy ő teljesen biztos benne, hogy nekem veleszületett szokványos térdkalács ficamom van, és ez okozza a fájdalmat. Mivel a térdkalács felett a külső oldalon bevan feszülve az ín, és hátul is teljesen kemény, ezért nem hajlik rendesen a térdem. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mit kell tenni? Milyen vizsgálatok szükségesek? Kihez forduljak a problémámmal? Mert igaz, hogy nagyon jó ortopédus orvos hozta helyre a lábam, de szerintem már nem kell visszamennem hozzá ( nincs az ambuláns lapon control írva )a régi orvosomhoz pedig nem akarok menni. Közben készült MRI vizsgálat is a térdemről, de azt még a régi orvos kérte és nem megyek hozzá, mert szerintem jó az eredménye. Azért leírom: A patella, illetve a femur distalis területe kissé inhomogén megjelenésű, de határozott körülírt kóros laesio nem azonosítható. Jelentős mértékű folyadék felszaporodása nincs. A porcborítás megtartott. A kereszt és oldalszalagok követhetőek. A meniscusok állományában szakadásra utaló jel nem látható. Ez ugye jó eredmény? Egyébként estére a térdem olyan mint egy lufi, a csontom meg mintha kalapálnák. Flector géllel masszírozzák és én is, de nem ér semmit. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel U.I.: Elnézést a szétszórtságomért, de már november óta küszködök, és sem mentálisan sem amúgy nem bírom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a térdprobléma témában

Vizsgálat nélkül és a képalkotók ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az MR eredmény nem teljesen negatív, de a leírás alapján nagy baj nincs. Panaszai viszont arra engednek következtetni, hogy szükséges lenne ismételt ortopédiai vizsgálat. Mindenképpen keresse fel panaszaival operáló orvosát. Addig is szedjen valamilyen porcerősítőt. A leírása alapján nem kizárt, hogy igaza van a gyógytornászának, de ehhez kellenek még vizsgálatok.

Kérdés: 2014. május 08., 10:43; Megválaszolva: 2014. május 10., 15:34
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye