Térdműtét után túlsúlyosan

Egy ortopédus tanácsát szeretném kérni. Anyósomnak (63 éves, 98 kg) 2 hónapja volt térdműtéte (kaparásos) , azóta nem tud menni, csak járókerettel, de azzal is nehezen.Nagy fájdalmai vannak.2 hete, 35 ml véres folyadékot szívtak le a térdéből, 65-ös a süllyedése, és a c reaktív protein értéke 20.Dalacint írtak fel neki.Javasolna-e esetleg ön valami mást is a gyulladásra? Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e, hogy ekkora süllyedésnél nincs jelen genny és baktérium? Valamint a térdcsont széle repedezett, az mitől lehet? Mi okozhatja a gyulladást? Az orvosa mielőbbi egész térdprotézist javasolt, de állítólag csak 1 év múlva lehet megműteni. Addig érdemes várni? Nem rosszabbodik a helyzet addig? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdprobléma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A testsúlyából ítélve anyósa túlsúlyos, ami megmagyarázza a térdízület rohamos, súlyos fokú kopását. Ez eredményezhette a repedezéseket is, illetve a tisztításos műtét után is eredményezheti ez a fájdalmat. (a nagy súly miatt nem tud a gyulladás megszűnni és ez fájhat) . A magas gyulladásos laborértékek utalhatnak steril gyulladásra is, de akár a műtét, vagy injekciók során is kialakulhatott a fertőzés. A leírtak alapján valószínűleg a térdprotézis beültetés lenne a végleges megoldás, de ahhoz, hogy a műtét sikeres legyen mindenképpen fogyni kellene kb 8-10 kilót. Ezt szobakerékpározással és diétával lehetne megoldani. Természetesen közben fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, illetve az ízületi folyadék összetételét javító szerek szedése szükséges. Az egy év várakozási idő az Önökhöz közeli intézményben átlagosnak mondható. Vannak helyek ahol hosszabb, vannak ahol rövidebb időt kell várni. Pl.: Nálunk egy az idő kb 6 hónap.

Kérdés: 2014. szeptember 30., 17:53; Megválaszolva: 2014. október 06., 22:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd műtét (keresztszalag, mozaik...
Udvozlom, szeretnem megkérdezni, hogy ön mit javasolna az alábbiak tudatában: 4-5 éve felfedeztek nálam a térdemben, egy porcfelszin elváltozást...
Térdortézis
Kedves Szakértő! A térdemmel már három hónapja problémák vannak. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a térdortézis használata mikor...
térd. lábfej ropogás
Tisztelt Dr Nő/Úr! 74 kg vagyok az utóbbi 2 évben semmi fizikai aktivitásom nem volt csak amit a 2 kis gyerekem mellett kellett mozogni.Elkezdtem...
Szalagprobléma
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 18 éves sportoló vagyok, márciusban történt egy sérülésem, amit először porc sérülésként diagnosztizáltak, majd...
Térdben való csontkinövés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párom testvérének vannak gondjai a lábával. Pontosan nem tudni, hogy miért alakult ki nála ez a probléma. Nagyon...