Synovitis genus-ra Antiphlogisticum használható?

Tisztelt Doktornő/Úr! 2 hete fáj a jobb térdem. M6590 - Synovitis és tenosynovitis, k.m.n-t, Dg Synovitis genus-t állpítottak meg. Antiphlogisticum kenőcsöt kaptam este pakolásként és 2x1 Aflamin-t.Eddig ismeretlen volt számomra ez a kenőcs, de akárhogy keresek rá gyermek bőrvédő készítményt találok ezen a néven.Biztos segíteni fog ez a kenőcs a panaszomon, érdemes kiváltanom? Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a térdfájás témában

Kedves Kérdező! Az Antiphlogistin pakolást sajnos, már nem találja meg a gyógyszerkönyvben, nincs benne a gyárban készíthető kevert készítmények között. Ez egy kifejezetten ízületi gyulladásokra alkalmazott pakolás, melyet recept alapján elkészít a gyógyszerész. Ez a neve, már évtizedek óta használjuk, de gyógyszerkönyvben nem fogja megtalálni. Enyhe ízületi gyulladások külső kezelésére alkalmas. Az Aflaminnal együtt jó gyulladáscsökkentő hatása lehet. Biztosat sajnos soha nem lehet előre mondani, de valószínűleg használ majd. Ha a gyulladás egy bizonyos határon már túlmegy, tehát túl erős, akkor még jobban fájhat is a térde alatta, ebben az esetben mossa le és jegelje az ízületet, de mindenképpen próbálja ki. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. április 15., 21:55; Megválaszolva: 2014. április 17., 12:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma