Tényleg csak a műtét segít?

Üdvözlöm! Már hosszú évek óta vissza-visszatérő ínhüvelygyulladással küszködöm (15 éve). Kétszer volt gipszben a(bal) kezem, illetve kétszer kaptam fizikoterápiát. Ez még gyerekkoromban volt. Majd azt mondták hogy nem tudnak vele mit kezdeni, tanuljak meg ezzel együtt élni. Így is tettem. Magam kúráltam ki magam mindenféle kenőcsökkel meg borogatásokkal. Most már odáig fajult a dolog hogy már 4 hónapja folyamatosan be van gyulladva a kezem szedtem rá mindenféle gyógyszert fájdalomcsillapítót. Semmi nem használt amit a háziorvos írt fel. Elmentem reumatológushoz aki szintén írt fel gyógyszert (meloxan), az sem használt. Voltam vérvételen ahol a gyulladást nézték az is jó volt, bár ekkor szedtem a gyógyszert. A bal csuklómon lett egy dudor, ami már ott van egy ideje, de most egy kicsit nagyobb lett.Ha tartanom kell valamit a kezemben, akár papírt, akár pl. tablet-et fáj. Sokszor nem bírok rátámaszkodni a kezemre annyira fáj. Előfordult, hogy nagyobb megerőltetés után "elszállt" minden erő a kezemből. Nem bírtam vele fogni. A reumatológusom szerint azt a dudort csak műtéttel lehet eltávolítani, és mondta hogy keressek fel egy kézsebészt. A dudor bár nem olyan nagy kb babszemnyi de néha elégé tud fájni. Kérdésem az lenne hogy tényleg csak a műtét segít, ha igen azt meddig érdemes halogatni? A kezem még mindig gyulladásban van mert fáj is(csuklótól a könyökig) és megdagadnak az ujjaim is. Egy ilyen műtét hogyan zajlik? Nagyon félek tőle. Ha kiveszik azt a csomót akkor megszűnik ez az állandó ínhüvelygyulladás? Jövő héten megint fizikoterápiára fogok járni, de a reumatológus szerint ez nem fogja eltüntetni a dudort. Ön mit tanácsol? Még annyit hogy a munkám eléggé igénybe veszi a kezemet ugyanis fizikai munkát végzek. De a főnökeim nagyon rendesek mert 4 hónapja könnyített munkám van ami egyáltalán nem megerőltető. Ennek ellenére még mindig be van gyulladva a kezem. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a kézfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A kép és a leírása alapján Önnek csuklóízületi gyulladása van. A kidudorodó ízületi tok képzi azt az elváltozást, amit tapasztal. Ha fájdalmat okoz és gyógyszeres kezelésre nem szűnik, akkor javasolt a műtét elvégzése. A műtét során az elváltozás fölött ejtenek egy metszést és eltávolítják az elváltozást. Ezt lehet altatásban és hónalj érzéstelenítésben is végezni.

Kérdés: 2014. április 10., 18:19; Megválaszolva: 2014. április 14., 17:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma