• Kézujj fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. 18 éves férfi vagyok és 2 hónapja elkezdtem végezni nehéz fizikai munkát.Körülbelül 12-13 éves koromtól fogva rendszeresen napi szinten ropogtatom mindkét kezem ujjporcait(nem tudok leszokni róla).1 hete érzem hogy egyre jobban fájnak az ujjaim ha behajlitom.Nappal gyengébben jelentkezik a fájdalom,éjjel meg erösebben.Munka közben nem fáj az ujjam viszont utána nyugalmi állapotba elkezdödik a fájdalom.6 éven át ujjropogtatás lehet kiváltó ok?Ez esetben hova forduljak/hogyan kezeljem?Pár napja minimalizáltam az ujjropogtatást.Ugy érzem hogy reggel ébredés után kiropoghtatom az ujjaim akkor enyhülne a kézfájdalom. Ebben kérném segitségét. Üdvözlettel H. Dominik

        Dr. Puskás Réka válasza a kézfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Az ujjropogtatás nem veszélyes dolog, biztosan nem okozza a fájdalmakat. A reggeli kézujj fájdalom azonban ízületi gyulladás jele lehet, melynek többféle oka is elképzelhető, még az is, hogy túlterheli a kezét a fizikai munkával, de lehet gócbetegség vagy akár sokízületi gyulladás is a panaszok hátterében. Egyelőre mozgassa át a kezeit reggel hideg vagy langyos vízben, vagy ha jobban esik, melegben. Ha ropogtatja és attól bemozdul, és csökken a panasza, akkor azt is teheti, nem fog ártani. Néhány (max 7)napig szedjen vény nélkül kapható gyulladáscsökkentőt és utána hagyja abba. Ha ettől megszűnnek a panaszai, akkor rendben van, de ha nem, keresse fel háziorvosát a szükséges vizsgálatok elvégzése céljából. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. július 04., 06:57; Megválaszolva: 2019. július 09., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: