• MRI eredmény értékelése és Ön szerint mi okozhatja a fájdalmat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Éva! 2 éve megfájdult a jobb mutatóujjam és az alkarom és a bal alkarom is zsibbadt, számítógépes munkát végzek és közben kezdett el fájni az ujjam, majd két hétig olyan szinten fájt, hogy még egy húst sem tudtam felvágni, fésülködni, hajat mosni sem tudtam. Vérvételen voltam, minden rendben volt az orvos szerint. Röntgenezték a kezeimet, nem találtak semmit sem, Pajzsmirigy ultrahangon is voltam, ott az egyik pajzsmirigyemben találtak egy 5mm-es gócot, ami a mai napig ott van, azt mondták amíg ekkora marad addig nem gond. Szemészeten is voltam, ott sem volt gond. Nyaki gerinc röntgenen is voltam, az is rendben volt. Ezután a neurológiáról elküldtek koponya és nyaki gerinc MR-re. A koponya MR rendben van, viszont a nyaki gerincre ezt írták: A craniospinalis átmenet rendben. A nyaki csigolyaperemeken kis mészfelrakódások vannak. A C V-VII csigolyák közötti rések dorsalisan beszűkültek. A C IV., C V. discusok kp. fokban dehydraltak. Hernia, gyöki compressio egyik magasságban sem látható. A csontos gerinccsatorna normál tág, a myelon normál jelintensitású. Az ujjam a mai napig fáj, ha többet egérrel dolgozok a számítógépen. Van hogy az alkarom is zsibbad, volt hogy a vállam is. 2-3 hónapja pedig a jobb kezemen a hüvelykujjam rángatózott nyugalmi állapotban is rövid ideig 3-4 szer. A neurológus azt mondta, az MR-el is minden rendben, de nem igazán magyarázta el, mit írtak valójában. Arra szeretném kérni, hogy megírná hogy mit is jelent az MR eredményem. A neurológus most kézsebészetre küldött, azt mondta nem neurológiai eredetű az ujj fájás. Önnek mi a véleménye? Mitől fájhat ennyire az ujjam? Illetve még a ínyem elég sűrűn be szokott gyulladni, a szájpadlásomon egy púp szokott kijönni ami kicsit egy idő után mintha gennyes is lenne és volt, hogy enni sem bírtam, kenetet vettek belőle, de nem utalt fertőzésre, fogászaton is voltam, nem az váltja ki. Nem tudom ez is szerepet játszhat e az ujj fájdalomban? Köszönöm válaszát!

        Dr. Kerekes Éva válasza a kézfájdalom témában

        tisztelt Érdeklődő! Látatlanban nem lehet diagnózist felállítani, megbízok a neurológus véleményében. Az MR leletén meszes lerakódások mellett 2 nyaki porckorong betegségét írták le, de műtétet igénylő porckorongsérvet nem. Ezek az eltérések, bár megkeserítik az életünket, mégsem tartoznak a komoly betegségek közé, és kezelni sem lehet őket, csak a fájdalmat csillapítani. Ez olyan tipikus "ez van, ezt kell szeretni" probléma. Ha az ujjfájdalmát viszont inhüvely-gyulladás okozza, az kezelhető (nem súlyos) betegség. Gyógyulász kívánok


        Kérdés: 2015. július 30., 12:57; Megválaszolva: 2015. július 30., 22:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és...
        Kedves Doktornő! A kisfiamnál a születését követően oldalkamra tágulatot állapítottak meg, mely miatt rendszeresen járunk kontrollra. Szeretnem a véleményét kérni, hogy a megadott adatok alapján mi állapítható meg, mert az ultrahangot...