Csuklósérülés

Tisztelt Doktor Úr! 2014.11.22-én ráestem a jobb csuklómra. Másnap a fájdalmaim miatt megnézettem a sérülést a baleseti sebészeten. Rándulást állapítottak meg. 3 nappal később visszamentem, mert a fájdalom erősödött. Ekkor törésgyanú miatt begipszelték a kezemet. 1 hét után ismét megröntgenezték, és nem találtak törésvonalat. Fokozatos terhelést írtak elő, de ahogy elkezdtem használni a kezemet ismét egyre jobban kezdett fájni. 1 hét múlva ismét meglátogattam a traumatológiát, mert a fájdalmaim fokozódtak, és már nem csak a hüvelykujj felől éreztem fájdalmat, hanem a másik oldalon is. Ekkor szalagsérülés gyanúval kaptam egy csuklórögzítőt, melyet a mai napig is viselnem kell. 2015. Január 8-án kell visszamennem, viszont a tenyerem kisujj-felöli részen elmozdult "valami" (talán a borsócsont), ami nagyon kellemetlen - szinte már fájdalmas - ha valami hozzáér. Ön szerint érdemes lenne hamarabb visszamenni megvizsgáltatni? Ha tényleg a borsócsont mozdult el, akkor milyen módon "szokás" ezt helyretenni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a kézfájdalom témában

Vizsgálat nélkül illetve röntgen, ultrahang vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján részleges szalagsérülés, kéztőcsont törés vagy elváltozás, idegkárosodás egyaránt állhat panaszai mögött. Azt javaslom mutassa meg más traumatológusnak, kézsebésznek is magát, hátha a több szem többet lát elven pontosabb diagnózishoz és megfelelő terápiához juthat.

Kérdés: 2015. január 02., 20:30; Megválaszolva: 2015. január 04., 12:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom