röntgen lelet

Tisztelt Orvos! Segítséget kérnék a röntgen lelet értelmezésében. Amit kézfájdalmak miatt késztetett az orvosom. A kéz felvételen sávos mészszegénység látható, mely RA-ra utalhat. A jobb radio-carpalis ízületben az ízfelszín finoman egyenetlen, scleroticusabb, mint az ellenoldalon. A reuma eléggé megrémít. A gyulladásos faktorok negativitása esetén is szóba jöhet a reuma? Süllyedés:5 crp:1 húgysav:426 Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a kézfájdalom témában

Kedves Kérdező! Igen, sajnos a gyulladásos paraméterek eleinte negatívok lehetnek. Az RA röntgen jelei közé tartozik még az ún. marginális erózió is, melyet nem írta le az ön esetében, és több gyulladásos betegség jele is lehet a sávos mészszegénység. Egyelőre ne aggódjon, de részt kell vennie a kivizsgáláson. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. június 04., 10:49; Megválaszolva: 2014. június 06., 17:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma