Megváltozott munkaképesség térd arthrózis miatt

Üdvözlet! Néhány évvel ezelőtt mindkét térdemen arthroscopiát végeztek és nagy fokú porckopást diagnosztizáltak. A műtétek után a mozgásom beszűkült, megnehezült. Állandó fájdalmak között élek, csak kapaszkodva tudok lépcsőn járni, emiatt a közlekedés, a munkahelyre eljutás nagyon nehéz. Noha ülő munkát végzek, a székről felállás után elindulni is csak percek múlva vagyok képes, az ízület beragadása miatt. Az injekció kúrák csak ideig-óráig használnak, nagyon sok a táppénz miatt munkából kiesett idő. Egyéb betegségeim is vannak, amik a megváltozott életmód miatt/óta alakultak ki. Noha a munkahelyem toleráns és pozitívan viszonyul a betegségemhez, javasolták, hogy kezdeményezzem a leszázalékolásomat ill. a munkaképesség-csökkenés megállapítását. Az a kérdésem, hogy ilyen súlyos arthrózissal, ízületi gyulladással érdemes-e elkezdeni a leszázalékolási folyamatot és mi az esély rá, hogy sikeres lesz? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a ízületi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A munkaképesség csökkenés megállapítását úgynevezett komplex értékelés során az NRSZH orvosszakértői végzik. Az értékelésben több szempontot kell figyelembe venni az egyes ízületek állapotának megítélésénél, és valamennyi betegség számít. Pontos vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy érdemes-e belefogni. A térdízületek mozgáskorlátozottsága nem jelent sok "pontot", a fájdalom egyáltalán nem számít. Sajnos, egyáltalán nem lehet megjósolni, hogy sikeres lesz-e a leszázalékolás, meg kell próbálni. Mostanában tapasztalatom szerint a legtöbb próbálkozás egyébként nem jár sikerrel. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. április 07., 10:30; Megválaszolva: 2014. április 09., 17:06
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma