Nyilallik a farkcsontomba, hogy fogok így szülni?

Tisztelt Doktor Úr! Évekkel ezelőtt kezdődött a problémám, olyan 21-22 éves koromban, kezdetben enyhén, mára viszont nagyon eldurvult a helyzet. Panaszom a következő: amikor a hátamra fekszem, és a farcsont rész tartósan (ez esetenként lehet 5mp, vagy 3-4 perc) kemény felületen nyugszik, úgymond beakad az ideg, és nem tudok mozdulni. kezem lábam mozog, de a törzs alsó részét nem tudom megmozdítani, mert olyan fájdalom ér hogy elviselni nem lehet, és feszít az ideg, ha próbálok mozdulni. Nyáron voltam röntgenen, ahol az utolsó csigolyánál, és a csípőben porckopást állapítottak meg, Condorsulfot szedtem rá 3 hónapig. Előéletemről annyit, hogy 12 éve dolgozom fodrászként, 80%-ban terhelve a jobb oldalam, és 6évig kézilabdáztam, terhelve a jobb oldalam.:) Ez a jelenség is csak és kizárólag a jobb oldalon szokott lenni. Régebben egy ilyen becsípődésből 1-2 perc alatt sikerült megmenekülnöm, lassan a jobb oldal felé gurulva, amint kiakadt az ideg, felpattantam, és utólagos fájdalom sem volt. most viszont, hosszú idő után az imént akadtam be ismét, 15-20 perc mire valahogy vért izzadva felállok, és utána is percekig nyilaló érzés van a combomba kisugárzóan. Ez elkeserítő! a hosszú idő, amíg nem akadtam be annak köszönhető, hogy nem fekszem a hátamra, ha muszáj, akkor pedig vagy egy puha párnát teszek a csípőm alá, vagy féloldalasan fekszem. Ez azért megkeseríti az életem, de amiért kezdek aggódni, hogy jövőre babát szeretnénk vállalni, és nem tudom ez a jelenség milyen kihatással lesz erre a projectre, illetve mit fogok tenni, ha éppen szülés közben történik? Egyáltalán tudok majd így szülni? Nagyon szépen megköszönöm a válaszát, tanácsait! mindent megteszek, megtennék annak érdekében, hogy ez többé ne keserítse életem! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza porckopás témában

Kedves Kérdező!

A leírt panaszokat valószínűleg nem a csípőízületi kopása okozza, hanem a medencében levő szoros ízület, amit SI ízületnek rövidítünk, vagy pedig az ágyéki gerinc alsó része, ahol szintén megállapítottak önnél kopást. Valószínű, hogy folyamatosan jelen van valamilyen rossz tartás, becsípődés, lazaság, vagy valami más eltérés és a hanyatt fekvés csak az utolsó csepp a pohárban. Javaslom, hogy keressen fel ortopédust, vagy reumatológust, hogy megállapítsák, hogy van-e komolyabb betegsége, és ha nem találnak, akkor forduljon manuálterápiában is jártas gyógytornászhoz, hogy a gerinc-medence-csípő terület hibáit együtt korrigálni tudják. Ha várandós lesz, akkor bizony számíthat panaszok jelentkezésére, ezért okosabb lenne még hamarabb megoldaná ezt a helyzetet. A szüléstől - ha mégsem sikerül hamarabb meggyógyulni - nem kell félnie, vannak hatékony fájdalomcsillapító módszerek, ha úgy alakulna a helyzet.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. november 27., 23:04; Megválaszolva: 2013. december 07., 09:38
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd és gerinc fura hangja
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi 1-2évben vettem észre, hogy a térdem, terhelés esetén (pl. lépcsőn, meredek lejtőn való felfelé haladás...
Hialuron direct Plus
Tisztelt Doktornő! Kérem legyen szives tájékoztatni erről a kapszuláról, hogy érdemes-e szedni, kipróbálni, mivel már sok porcképzőt szedtem...
Térd porc kopás
Üdvözlöm! A bal térdemben porckopás van ami fájdalommal jár, kérdésem hogy milyen gyógyszert javasol? Előre is köszönöm a válaszát.
Csípő kopás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2011 augusztus első hetében kezdett el fájni a jobb lábam, hátul a térdem magasságában. Azt gondoltam talán izom...
Térdporckopás
Üdvözlőm. Édesamámnak van teljesen el kopva a térde. De már 10éve protézist akartak neki be tenni, nem engedte mert körzeti orvosa azt mondta ne...