Hirdetés
      • Csípő kopás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!! 2011 augusztus első hetében kezdett el fájni a jobb lábam, hátul a térdem magasságában. Azt gondoltam talán izom húzódás vagy gyulladás keletkezett. Kenegettem ló-balzsammal és fekete nadálytő krémmel. Két hónap után amikor már-már sokszor kibírhatatlan volt a fájdalom és zsibbadás is társult hozzá fordultam orvoshoz. Röntgen felvétel során forgó csont kopást állapítottak meg. Azt mondta az orvos hogy lassan barátkozzak a protézis beépítő műtét gondolatával 5-10 jó esetben 15 éven belül. DBH Zöld-kagyló kapszulákat ajánlotta figyelmembe melyeket azóta nagy dózisban (napi2x2) szedtem és szedem a mai napig is (2x1). További információk alapján cápa-porc por (2x2) és csont-por (2x1) kapszulákat is szedek. Fizikoterápiára járok illetve heti 2 alkalommal úszok mell úszásban 1000-1000métert. Mára gyakorlatilag gyógyszer (XILOX) nélkül teljesen tünet mentes lettem, olyan a lábam mint azelőtt. Azt szeretném Öntől megérdeklődni hogy amennyiben visszaépül a csontok közé a folyékony "kenő" anyag és folyamatosan étrend-kiegészítők szedésével, úszással stb biztosítom a csontok, porcok egészségét ez által megszüntetve a csontok közvetlen érintkezését egymással, megszüntetve a kopást, van-e esély arra hogy életem végéig élhetek így műtéti beavatkozás nélkül? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: Nagy Csaba (44éves) Székesfehérvár

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a porckopás témában

        Tisztelt KÉrdező! A fő kérdés az, hogy milyen mértékű eltéréseket találtak a csípőrtg-en. Ugyanis 44 éves korban ritka, hogy valakinek olyan nagyfokú csípőízületi kopása legyen, hogy műtét fenyegetné, kivéve, ha előzőleg nagyfokú terhelésnek van kitéve, pl. sporttevékenység kapcsán. Így jő eséllyel nincs még olyan nagyfokú károsodás, melyet porcvédőkkel, esetleg a testsúly, így a terhelés csökkentésével ne lehessen megelőzni, helyreállítani.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 15., 14:09; Megválaszolva: 2011. november 17., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés