Csípő kopás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2011 augusztus első hetében kezdett el fájni a jobb lábam, hátul a térdem magasságában. Azt gondoltam talán izom húzódás vagy gyulladás keletkezett. Kenegettem ló-balzsammal és fekete nadálytő krémmel. Két hónap után amikor már-már sokszor kibírhatatlan volt a fájdalom és zsibbadás is társult hozzá fordultam orvoshoz. Röntgen felvétel során forgó csont kopást állapítottak meg. Azt mondta az orvos hogy lassan barátkozzak a protézis beépítő műtét gondolatával 5-10 jó esetben 15 éven belül. DBH Zöld-kagyló kapszulákat ajánlotta figyelmembe melyeket azóta nagy dózisban (napi2x2) szedtem és szedem a mai napig is (2x1) . További információk alapján cápa-porc por (2x2) és csont-por (2x1) kapszulákat is szedek. Fizikoterápiára járok illetve heti 2 alkalommal úszok mell úszásban 1000-1000métert. Mára gyakorlatilag gyógyszer (XILOX) nélkül teljesen tünet mentes lettem, olyan a lábam mint azelőtt. Azt szeretném Öntől megérdeklődni hogy amennyiben visszaépül a csontok közé a folyékony "kenő" anyag és folyamatosan étrend-kiegészítők szedésével, úszással stb biztosítom a csontok, porcok egészségét ez által megszüntetve a csontok közvetlen érintkezését egymással, megszüntetve a kopást, van-e esély arra hogy életem végéig élhetek így műtéti beavatkozás nélkül? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: Nagy Csaba (44éves) Székesfehérvár

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza porckopás témában

Tisztelt KÉrdező!

A fő kérdés az, hogy milyen mértékű eltéréseket találtak a csípőrtg-en. Ugyanis 44 éves korban ritka, hogy valakinek olyan nagyfokú csípőízületi kopása legyen, hogy műtét fenyegetné, kivéve, ha előzőleg nagyfokú terhelésnek van kitéve, pl. sporttevékenység kapcsán. Így jő eséllyel nincs még olyan nagyfokú károsodás, melyet porcvédőkkel, esetleg a testsúly, így a terhelés csökkentésével ne lehessen megelőzni, helyreállítani.

Kérdés: 2011. november 15., 14:09; Megválaszolva: 2011. november 17., 22:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd és gerinc fura hangja
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi 1-2évben vettem észre, hogy a térdem, terhelés esetén (pl. lépcsőn, meredek lejtőn való felfelé haladás...
Nyilallik a farkcsontomba, hogy fogok...
Tisztelt Doktor Úr! Évekkel ezelőtt kezdődött a problémám, olyan 21-22 éves koromban, kezdetben enyhén, mára viszont nagyon eldurvult a helyzet....
Hialuron direct Plus
Tisztelt Doktornő! Kérem legyen szives tájékoztatni erről a kapszuláról, hogy érdemes-e szedni, kipróbálni, mivel már sok porcképzőt szedtem...
Térd porc kopás
Üdvözlöm! A bal térdemben porckopás van ami fájdalommal jár, kérdésem hogy milyen gyógyszert javasol? Előre is köszönöm a válaszát.
Térdporckopás
Üdvözlőm. Édesamámnak van teljesen el kopva a térde. De már 10éve protézist akartak neki be tenni, nem engedte mert körzeti orvosa azt mondta ne...