ízületi megfázás kezelése

Tisztelt Doktornő! Pár napja hajnalban valószínűleg kissé megfázott mindkét lábam, hajnali 12-13 fokban ácsorogtam egy ideig a tömegközlekedésre várva. Utána 2-3 órával már éreztem, hogy kissé fájnak a térdeim, nehezebb a lábam és nehézkesebb a járás. A térdeim fájnak kissé és tompán, de a fájdalom nem folyamatos, van hogy ülve előjön, de van, hogy járáskor sem érzem. Teljesen hektikusan jön-megy. Néha bizsergő érzést tapasztalok a lábszár elülső részén és a térd alatt. Flexagil krémmel kenegettem, most Flectorral, mert nem javul. Az orvosom MOVALIS gyulladáscskökkentőt (15mg, 10 szemes) és ung. contra dolor krémet írt fel. A Movalist egyelőre még nem kezdtem el, hátha megoldjak a krémek, illetve korábban voltak elhízás miatt máj-problémáin, ezért lehetőleg kerülöm a szemes gyógyszereket. Kérdezném, hogy Ön mit javasolna ez esetben? Kezdjem el szedni a Movalist is vagy melyik krémet használjam a minél gyorsabb regeneráció érdekében? Szeretném leszögezni, hogy kizárólag a regeneráció érdekel! A fájdalom nem zavar, így annak csillapítására nem szándékszom gyógyszert szedni, csak ha segíti a fizikális javulást. Szeretnék visszatérni sportolni is, ehhez mennyi ideig tanácsos pihentetni? Köszönöm válaszát, üdvözlettel: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza térdfájás témában

Kedves Kérdező!

A hasonló megfázásra általában meleget szoktam javasolni, és óvatos tornát. Az izmok és ízületek hajlamosan megfázni, főleg, ha nem egészen érintetlenek, tehát már volt valami bajuk, vagy túlterheltek, esetleg sérültek voltak.

Ennek megfelelően azt javaslom, hogy naponta legalább 2x melegítse át a lábát meleg vízben, pl. vödörben jó meleg vízzel, 10-15 percig. A térdére talán meleg vizes ruhát tegyen, vagy zuhany alatt melegítse.Ha van lúdtalpa, vagy harántsüllyedése, viseljen betétet és a cipője sarka se legyen a mostanában divatos nagyon alacsony. Ha ön ilyet hord, vegyen egy sarokemelőt. 1-2 hét alatt el kellene múlnia a panasznak. Gyulladáscsökkentőt nem muszáj szednie.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. május 09., 13:40; Megválaszolva: 2013. május 15., 13:35
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdfájdalom
Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban: Bal térdem fáj 3 hete, hátul az inas rész, de az egész...
Térdfájdalom
A mai röntgenfelvételem mellé ezt a magyarázatot kaptam: "A rés medialisan több mint a felére beszűkült. A peremeken felrakódások vannak. Az...
Térd fájdalom
Tisztelt Doktor úr! KB 4 hete napi rendszerességgel fáj a bal térdem! Nem nagy fájdalom, inkább csak kicsi zavaró jellegű! Voltam vele ultrahangon...
Szaggató térdfájdalom
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Én egy 41 éves, nem dohányzó, ülő munkát végző nő vagyok. A segítségét szeretném kérni egy ideje fennálló...
Lehet gyógyítani?!
65 éves nagyon elkeseredett édesanya vagyok. Kb 6 hónapja a lakást se tudom elhagyni, mert iszonyú fájdalmai vannak. A jobb térdem ízülete- azaz...