Válaszra várva!

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésem a következő lenne. Áprilisban diagnosztizáltak nálam Mi-t amire kaptam Betalockot és Frontint majd egy hónap múlva kontroll után mondta a doktornő cseréljem le nyugodtan a Betalockot Bisoblockra.De nekem mivel Betalock vált be így nem cseréltem le így azt szedtem. Abból is napi egy egész tabletta felét ami 0, 25 mg. Ez Július közepéig jó is volt majd akkor visszatért az az érzés amit doktornőnek is mondtam a vizsgálaton igaz közbe voltam jobban is, és jártam heti egy alkalommal focizni ami jól esett nem éreztem semmit sem. Majd olyan másfél hete a bal oldalt hónalj alatt fájt de nem elviselhetetlenül és érdekes mert megnyomva magamnak jó volt tehát kellemes volt az érzés ez a dolog tapasz és FLECTOR kenőcs hatására elmúlt. Közben azt leírnám hogy volt a bal kisujjamban is valami fura érzés nem zsibbadás csak fájt ami mostanra elmúlt (FLECTORRAL kentem) . És a bal lapockámnál is fájt (mozdulatra) de mikor megnyomogattam a párommal akkor elmúlt és tapaszt is tettünk rá és FLECTORT így most ott sem érzek semmit sem. Ahogy most ülök és gépellek a gerincemnél érzem a fájdalmat ami nem elviselhetetlen de érződik. Közben azt még leírnám hogy a héten hétfőn voltam uszodába egy 45 percet és nagyon jól esett ugráltam a 80 cm-es vízben úgy hogy csak a fejem látszott ki és éreztem jó jobb.Kérdésem a következő lenne ön szerint mi lehet ez. más gyógyszer kellene a Betalock helyett (már nem szedem 12 napja kb.) vagy annyira feltelítődött bennem hogy már sok nekem ez a gyógyszer. Még valami két napon 29-én és 1-én bevettem Bisoblockot 2, 5 mg-ot de úgy éreztem ez sok nekem. Azt még elmondanám hogy ájulásérzet fulladás remegés nem volt sosem. Ön szerinte mi lehet ez más gyógyszer kellene esetleg mert ez már nekem nem megfelelő vagy esetleg a gerincemtől van ez amit érzek néha. Mert én már nem tudom és érdekes hogy ez ami van hát a mostani gerincérzés is ülve van inkább állva nem.Várom válaszát! Kézcsókom/Viszlát! Zsolt73

Dr. Szanyi Andrea válasza gyógyszerváltás témában

Kedves Kérdező!

Leírásából nem egészen értem, hogy a "Mi" pontosan mit takar. A szívinfarctus rövidítése lenne, bár hivatalosan az AMI. Esetleg mitralis insuffitientia lenne? Ez azért sem egyértelmű, mivel a szívinfarctus után adandó gyógyszerek egy részét Ön nem említi, hogy javasolták volna. A Betaloc és a Bisoblock ugyanabba a gyógyszercsoportba tartozik, utóbbi korszerűbb, elég a napi egyszeri adagolása. Semmiképpen nem javasolnám, hogy ezeket önkényesen cserélgesse és az adagjukat változtassa. Megjegyzem, hogy a Betaloc fele 25 mg, nem 0, 25 mg. A Betaloc nem telítődik a szervezetben, néhány napon belül kiürül. Menjen el kontroll kardiológiai vizsgálatra, ahol javasolják, hogy mit és milyen adagolásban szedjen. Az izületi, izomfájdalmai valószínűleg mozgásszervi eredetűek.

Kérdés: 2012. december 06., 12:08 ;Megválaszolva: 2012. december 09., 11:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Velőűrszegezés után fém...
Javaslat porcerősítő készítményre
Mi lehet a lábujjfájdalom oka?
Ülő életmód után milyen...
Kedves Doktornő! 2018 szeptembertől 2021 szeptemberig napi 6-7 órát ültem számítógép előtt, az elmúlt egy évben, pedig több, mint napi 10...
Derékfájdalom
Tisztelt Doktornő! Reggel amikor lehajoltam felvenni a cipőm többszörös ropogást hallottam és hirtelen fájdalmat éreztem a derekamnál. Azóta...