Faxiprol 75

Doktornő 3 évig szedtem Citalopram 20 gyogyszert pánikra.Háziorvosnak jeleztem év elején már nem annyira hatásos,így megemeltük 30 mg ra amitől jobban is lettem.Most nyár végén ujbol jeleztem nem vagyok jol,így váltottunk Faxiprol 75 re napi 2 szem reggel.Tökéletes volt az átállás semmi bajom nem volt,pár nap után éreztem jobban vagyok.Tartott 2 hétig,azóta ugyan azt érzem mint előtte,melkhas szorítás,szívdobogás érzés levegőt is rosszul veszem,kapkodva,0.25 frontin segít.Elvagyok keseredve mert kb ott tartok mint a betegség legelején,de akkor legalább a Citalopram megoldás volt egy jó ideig.Mit lehet tenni?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerváltás témában

Tisztelt Kérdező,

Sajnos az antidepresszánsok kinek-kinek eltérő mértékben hatnak. Úgy tűnik, hogy az Ön esetében a szerotonin visszavételt gátló gyógyszerek hatékonyabbak, mint a kettős támadáspontú szerek. Érdemes lenne erre visszatérni. a Citalopram mellett több más, hasonló készítmény van a piacon. Háziorvosa a segítségére lesz ebben.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgi Rita

Kérdés: 2022. szeptember 11., 19:14 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 13., 21:26
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mirtazapin Sandoz csökkentés
Szorongásos deprsszió
Tisztelt Doktornő! Fél éve kezdődött nálam a szorongás.Eleinte próbáltam gyógyszer nélkül leküzdeni, de sajnos csak rosszabb lett. A...
Remotivextra után szedhetem az ssri...
Kedves dr. Nő! Szorongásos, pánikos, középsúlyos depressziót állapított meg a szakorvos nálam. Floxet 20 mg ssri antidepresszánst írt fel....
gyógyszer váltás
Tisztelt Doktornő! Mirzaten 15 mg-ról váltok gyógyszert dulodet 15mg-ra. Az orvosom /akit nagyon szeretek, / szabadságon van és nem szeretném...
Váltás
T. Doktor Úr/Nő! 4 éve Seropramot szedek. Pszichiáterem javaslatára - mivel ismét előjöttek pánikrohamok, szorongások, - frontint írt fel, napi 3...