Citalopram kiváltása

Jónapod Doktornő,3 éve szedek citalopram 20mg os ssri-t.Szeretném fokozatosan abbahagyni,illetve kiváltani egy szerintem barátságosabb szerrel.Véleményére vagyok kiváncsi,hogy kiváltható lenne 5htp kapszulával? vagy L-triptofán kapszulával?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerváltás témában

Tisztelt Kérdező,

Igen, meg lehet próbálni, ha jól van egyébként. Először lassan elhagyni a Citalopramot, kb. 3 hét alatt csökkentve. Utána, - az állapottól függően - lehet elkezdeni az 5-HTP-t, vagy az L-triptofánt.

Üdvözlettel:

Dr.Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. március 19., 18:23; Megválaszolva: 2022. március 20., 13:54
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Paroxetin altetnativa
Helex sr 0,5 mg
Pánik
Tisztelt Dr.Nő/Úr! -meg fogadván a tanácsát miszerint: kb.10 éve szedek reggel 20 mg Citapramot és most 5 hónapja pedig Mirzatenből este 15 mg,de...
Pánik vagy depresszió!
Üdvözlöm! -olyan problémám van hogy kb.10 éven keresztül szedtem,szedek Citapram 20 mg gyógyszert,pánikbetegségre.Ami igen jól fogta is a...
Pánikbetegség gyógyszer