izuleti kopas-terdek

Tisztelt Doktor/Doktorno! Par eve kifordult a jobb terdem, minek kovetkezteben most nyikorog, ritkan bevizesedik, faj. Gyerek koromban sportolas kozben a bal terdem jart ugyanigy....most mind a ket terdem eroteljesen nyikorog a legkissebb mozgasnal is. Tanacsat kernem h milyen porcerosito keszitmennyel tudnam javitani, mert gyerekvallalas elott allunk es felek, h a tulsulyom nem fog jot tenni. Jelenleg 174cm es 75 kg vagyok. kulfoldon elunk, a terdemmel fizioterapiara jartam, semmilyen gyogyszert vagy kremet nem ajanlottak. most mar 3 ev eltelt, mar az izmaim helyrejottek, edzoterembe kezdtem jarni. Az edzo specialis tornat ajanlott es h nezessem meg orvossal magam, mert szerinte jarnom sem kellene olyan eros a kopas! . Megtortent. glicerines kremet ajanlott, meg h erdeklodjek a gyogynovegyboltban! Az angol haziorvosok nem a legjobbak! google-bol gyogyitanak:) specialistahoz kuldott, mert ezzel a problemaval nem tud beutalni sehova, fizioterapia is teriteses lenne. Lenyegeben nyaron utazunk haza, ahol mindenkeppen megnezetem egy szakertovel. addig is, kerdezem, h hogyan tudnek segiteni a helyzetemen. elnezest h levelem hosszura es zavarosra sikerult. koszonom szepen figyelmet es a segitseget. tisztelettel, Zsanett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdfájás témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján mind kopásos eredet, mind porcleválás, szalagsérülés is lehet panaszainak okozója. Ha hazajönnek mindenképpen keressen fel egy ortopédiai, vagy traumatológiai szakrendelést. Addig valamilyen gükózamino-glikán, vagy chondroitin-szulfát tartalmú porcerősítőt kellene szednie, és persze kímélni a térdét. Ha szükséges nem szteroid gyulladáscsökkentőt szedjen fájdalom esetén.

Kérdés: 2012. május 12., 22:07; Megválaszolva: 2012. május 14., 18:18
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?