Sarok és talp közötti erős fájdalom

TIsztelt Webdoktor! Az elmúlt években jelentősen meghíztam (+25 kg) , melyet az évek óta űzött futással sikerült leadnom. Sajnos azonban egy elhasználódott cipő miatt a sarok és a talp találkozásánál nagyon erős fájdalom jelentkezett, melyet jegeléssel és kenőcsökkel sikerült nagyjából elmulasztanom. Futni viszont nem merek vele, ezért újra hízni kezdtem és eléggé megijedtem, mert az ismerőseim körében előfordult már párszor ilyen, akiknél évek óta nem múlik el ez a panasz. Azt szeretném kérdezni, hogy rendbe lehet-e ezt a problémát valaha is annyira hozni, hogy visszatérhessek a rendszeres futáshoz. Ha igen, milyen terápiával; valamint ehhez kapcsolódik, hogy az MBT (vagy hasonló, pl. WalkMaxx) cipő alkalmas-e futásra (utóbbi márkának létezik Sporty változata is) . Olvastam a lökéshullám-terápiáról is, érdeklődnék, hogy mik a tapasztalatok.

Dr. Bogdán Aurél válasza sarokfájás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján az egyszerű megerőltetéstől, a helytelen cipőviselésen át a talpi kötőszövetes lemez gyulladásáig és sarokcsont csontkinövésig bármi okozhatja panaszait. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.

Kérdés: 2012. április 11., 11:12; Megválaszolva: 2012. április 13., 20:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Fájdalom
Tiszteletem! A Következő fájdalommal küzdök. Még télen kezdődött hogy új csizmát vettem és nagyon megfájdult a sarkam. Azt hittem a csizmától...
CSONT
A JOBB LÁBON A SARKAMON ERŐS FÁJDALMAT ÉRZEK NEM ÁLLANDÓAN KÜLÖNÖSEN MIKOK FELÁLLOK PÁR LÉPÉS MEGTÉTELE UTÁN MEGSZÜNIK A FÁJDALOM
Sarokfájás
Üdvözlöm önöket. 33 éves normál testalkatú férfi vagyok. A problémám a következő, a jobb sarkam reggelente, vagy rövidebb ülés után is...
Sarokbántalom
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy mit javasol sarokbántalom esetén? A barátom kb 2m magasról 90kg-jával a jobb...
talp, sarok fajas.
tisztelt doktor ur kb kethete allandoan faj a bal sarkam  a nagylabujam es a sarkam kozti hid is nehezen megyek vele santitok es foleg a megindulas...