Sarokfájás tartós ülés után

Tisztelt Szakértő!

Arra lennék kíváncsi, hogy mi okozhatja azt, hogy hosszabb ülés után ha felállok, annyira fáj a jobb lábamon a talpam a sarok résznél, hogy csak sántikálva tudok elindulni. Néhány  (20-30) lépés után azonban elmúlik. Ez a tünet előforul velem akkor is, amikor reggel felkelek.

Egy másik problémám a bal lábfejemen van, ott van egy terület, amely állandóan zsibbadt, és időnként úgy érzem, mintha egy szál húzódna benne.

Válaszát előre is köszönöm: Moneszi

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza sarokfájás témában

Tiszztelt Kérdező!

A sarokcsonton jelentkező kinövés, sarkantyú okozhatja ezt a problémát leggyakrabban. Ez a kis csontkinövés izgatja a környező inhüvelyeket, és gyulladást okoz. A lábboltozat eltérései, ludtalp szintén okozhat ilyen problémát. Egy rtg felvételt érdemes lenne készíteni erről a területről. A zsibbadás oka szintén lehet a lábboltozat ellapulása, szoros cipő viselése következtében keringési zavar, vagy visszeres probléma következménye.

Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 20., 11:28; Megválaszolva: 2009. július 20., 11:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok