• Térdrögzítő - ortopédia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a térdkalácsnál nyitott és a gumiszalag szerű térdrögzítő között? Az én problémám az volna, hogy a térdkalácsom szeret kiugrálni a helyéről. Egyeztettem is a kezelőorvosommal és ajánlotta sportolás közben a térdvédőt de azt nem említette, hogy melyiket válasszam. Ma a sportboltban az eladó sem tudta megmondani, hogy mi a különbség, melyiket ajánlaná..... Köszönettel,

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni. Ha a térkalácsa rendszeresen kificamodik, akkor nem elég önmagában a térdrögzítő. Javasolt ilyenkor műtét végzése, mert a rendszeres ficamok miatt tönkremegy a térdkalács porca és tartós fájdalomhoz és térdprotézis beültetéshez vezet. A műtétig érdemes térdrögzítőt viselni, olyat, amely a térdkalácsnál nyitott.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. március 19., 20:53; Megválaszolva: 2012. március 21., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: