• térdfájdalom, chondromalacia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/Úr! Érdeklődni szeretnék, mit jelent a chondrom.fem.grad.min.1.s. kifejezés. A térdben lévő porcpuhulás/porckopás mennyire gyógyítható? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy mikor szokták a porcépítő injekciót alkalmazni? Válaszát előre köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        A chohdromalatia a terhelési felszínen lévő porc felpuhulását jelenti. Ez arra utal, hogy a porc nem egészséges. Ilyenkor szoktunk porcerősítő gyógyszereket javasolni. Ilyen az Ön által említett Gool is. Ezeket célszerű fél-egy éven át kúraszerűen szedni. Ha ennyi idő alatt nem javulnak a panaszok, akkor célszerű elvégezni egy ízületi tükrözést és ha valóban a porc felpuhulása a gond és a szájon át szedett gyógyszerek hatástalanok, akkor van létjogosultsága az injekcióknak. A porcfelpuhulás, ha idejében fel lett ismerve akkor jó eredménnyel kezelhető.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 13., 20:20; Megválaszolva: 2012. február 15., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: