• Keresztszalag-pótlás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Február végén lesz egy artroszkópos elülső keresztszalag-pótló műtétem. A szalagom korábban sérült, elszakadt, valamint ennek következtében Baker ciszta is kialakult a térdhajlatomban. Két kérdésem lenne. Első, hogy amennyiben a Baker ciszta a műtét után nem szívódik fel, annak a műtéte mennyire számít komolynak illetve mennyi idő regenerációval jár? Második kérdésem pedig maga az LCA-pótlás utáni felépülésről szól. Azt tudom, hogy körülbelül 6 hónap, amíg újra sportolni tudok, viszont ülő, irodai munka a műtét után mennyi idővel végezhető? Utána gyógytornászhoz is járni kell? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, Dani

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kerezstszalag pótlás után témában

        Az első kérdésére válaszolva a Baker ciszta a keresztszalag pótlás során beürülhet az ízületbe, és ha a térd instabilitása miatt alakult ki, akkor nem fog kiújulni. Ha mégis kiújul vagy nem tűnik el a későbbiekben eltávolítható egy közepes műtét alkalmával, melyből a felépülés 2 hét, a sportoláshoz 1 hónap. A szalagpótlás utáni rehabilitációról pontos választ az operáló orvosától kérjen, mert Ő tudja megmondani milyen metódussal fogja operálni, milyen szalag rögzítési módot alkalmaz és milyen külső rögzítőt kell viselnie a műtét után, már ha egyáltalán kell. Általánosságban elmondható, hogy a műtét után 4 héttel kímélő, ülő munka végezhető általában ortézis viselése mellet.


        Kérdés: 2016. január 11., 17:05; Megválaszolva: 2016. január 13., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: