gyermekvallalas

Tisztelt Cimzett! 46 eves no vagyok es sajnos mar nem menstrualok masfel eve.Egy evvel ezelott uj hazassagot kotottem es szerettunk volna gyermeket.Nogyogyasznal voltam aki elvegeztetett vervetel alapjan egy hormonvizsgalatot es egyertelmuen menopauza az eredmeny.Kerdesemre elmondta a doktorno hogy semmilyen modon nem hozhato vissza a verzes meg hormon tablettakkal sem, igy nincs tobb eselyem a gyermekvallasra.Egyebb okot nem talalt a verzes elmaradasara.Szeretnem tudni az on velemenyet errol, hormonkezelessel ujra be lehet-e inditani a petefeszek hormonmukodeset? Mi a tapasztalat ez ugyben es mit tud nekem tanacsolni? " 2 gyermekem van, mindketto huvelyi uton szuletett, de ezen kivul volt meg 2 terhesseg amit abortusz utjan elvetettem. Megkoszonom valaszat. Tisztelettel Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza a gyermektervezés témában

Kedves Edina! A tapasztalat azt mutatja, hogy 40 éves kor fölött nagyon nehéz terhességet produkálni, főleg ha valaki már menopausában van, így a teherbeesés esélye sajnos valóban minimális. Ha mindenképpen további szakvéleményt szeretne, meddőségi specialistát kereshet fel, ahol megpróbálhatják stimulálni a petefészkeit (feltéve ha még van vagy a közelmúltban volt havi vérzése), de sajnos garancia ebben az esetben sincs semmire. Utolsó lehetőségként felmerülhet még a petesejt adományozás, melyet a magyar jogszabályoknak megfelelően lehetőség van lebonyolítani. üdvözlettel, dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2013. szeptember 02., 13:17; Megválaszolva: 2013. szeptember 11., 16:49
Kérdések és válaszok: Menopauza
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?
Hormon szedése
Bordataji fajdalom
libidó és menopauza