Mellráktól való félelem

Üdvözlöm a segítségét szeretném kérni. A jobb mellem kb fél éve fájdogál nem folyamatosan, nem tudom pontosan meghatározni hogy hol mert nincs kifejezetten egy pont ahol faj, illetve nem ciklusfüggő. Néha belenyillal a hónalj és a mell közötti rész, néha a szegycsont mellett fáj a mellem néha az egészben érzek ilyen izomösszehúzódás féle fájdalmat ami a mellbimbómban végződik. Van hogy az egész jobb mellembe belenyillal a fajdalom. Nem tart sokáig jön megy. Néha a jobb mell külső felébe nyillal. Faj a honaljam is sokszor és a lapockám is amikor megfeszítem ezt a területet . Néha a mellem feletti csontos rész is kellemetlen. A mellkasom jobb oldalát fokozott terhelésnek teszem ki az utóbbi időben egy rossz szokás miatt. (állandóan feszítem és meghúzom a jobb oldali izomkat...) Van hogy pattog valami a felkaromban, van hogy a mellemben is érzem a pattogást. Az emúlt másfél évben többek között ezért is voltam 3 alkalommal mell uh-n ami negítív kivéve a tavalyi esésem nyomát látják mindig 5 db kicsi nekrózis közvetlenül a baleset után, előtte nem volt ott semmi. A jobb lapockám is fáj a sok váll és mellkasi húzódástól. Viszont a fájdalmat sokszor határozottan a mellemben érzem. Reggelente sosem érzem hogy nyillalana. Van hogy bizseregő érzésem van. Azt szeretném megkérdezni hogy mellkasi illetve a mell alatti izmok folyamatos terhelése erőletetése járhat mellfájdalommal? Folyamatosan nézem a mellem nincs benne kemény csomó nincs horpadás nem piros nincs behúzódás nem folyik és ami furcsa ha megvizsgálom a mellem és nyomom akkor nem fáj a mellem kivéve mensturácuió előtt. Ön szerint ez mell probléma (rák) esetleg mozgásszervi lehet? (túlfeszített izmok tudnak ilyet produkálni?) menjek megint mell vizsgálatra? Tisztelettel köszönöm válaszát. S. Judit

Dr. Baki Márta válasza emlő fájdalom témában

Tisztelt S. Judit!

Az emlő daganatok nagy része nem jár fájdalommal. Abban az esetben, ha havonta emlő önvizsgálatot végez, s levele alapján emlő ultrahangos vizsgálata történt, akkor további teendője nincs. Kivételt képez, ha a vérszerinti családjában több emlő-, petefészek-, hasnyálmirigy illetve a férfiaknál prosztata daganat fordult elő. Akkor javaslom még az emlő nuklearis magrezonancia (MR) vizsgálatát is. Egyébként a tünetek alapján valószínű, hogy szinte rossz szokásává vált a mellizmok megfeszítése. Esetleg sporttal, figyelem eltereléssel csökkenthetők a panaszok. A fiatal kora miatt nem gondolnék mozgásszervi elváltozásra, de ilyen esetben reumatológus véleményét is ki lehet kérni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. szeptember 26., 18:18 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 27., 20:09
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mell trauma lelet aggodalom
Emlő fájdalom
Tisztelt Doktor Nő! 19éves lányom 2héttel ezelőtt a mellében egy kisebb fájdalmatlan csomót tapintott.Kicsit vártunk (2hét) , hogy nem e a...
Jobb oldali emlő fájdalom
Tisztelt doktor! 28 éves nő vagyok. Két hónapja menstruáció előtt két héttel a jobb oldali mellembe szúró, nyilalló fájdalmat véltem...
Jó napot barátnőm honaljaban...
Jó napot barátnőm honalj duzzanata eszlelt doktorok nm tudják mi az és ki akarnak szedni egyet mit javasolnak? köszönöm
Mellrák vagy sem?
Üdvözlöm, Az orvos nem mondott semmit, kérem ez mit jelent, van rossz indulatú daganat vagy nincs? A jobb emlő craniolateralis quaquadransában egy...