Emlő fájdalom

Tisztelt Doktor Nő! 19éves lányom 2héttel ezelőtt a mellében egy kisebb fájdalmatlan csomót tapintott. Kicsit vártunk (2hét), hogy nem e a közelgő menstruácio miatt van. A csomó nem mult el, sőt több, mint a "duplájára" nőtt). Elmentünk az ált.sebészetre, ahol az orvos kb. 2cm -es nek ítélte a csomót, és azt mondta bármilyen eredetű is el kell távolítani.majd az uh on vesznek biopsziát és annak az eredményével menjünk vissza. Emlő uh.ra küldte. Az emlő uh. megvolt, az uh alapján 2cmx2cmx1,9cm es tumor látható. Biopszia vétel megtörtént. Ez 23-án volt. 10nap mulva lesz eredmény. Azóta teljesen véraláfutásos a melle és nem érzi a jobb kezét. (jobb mellben van a csomó) A kérdésem az lenne, hogy normális dolog ez, hogy 3nappal a, mintavétel után zsibbad a keze és fáj, lüktet a melle, meg lila is? Vékonytű biopszia történt. Mitől alakulhat ki tumor ilyen fiatalon? Nincs párkapcsolata, semmilyen hormonális gyógyszert nem szed. Semmilyen más betegsége nincs.Köszönöm a választ! Tisztelettel: Gabriella

Dr. Baki Márta válasza emlő fájdalom témában

Tisztelt Gabriella! Tizenkilenc éves korban nagyon ritkán diagnosztizálnak roszindulatú emlő daganatot. Nagy valószínűség szerint inkább valamilyen kötőszövetes elváltozásról – fibroma lehet szó. Erre vonatkozóan talál összefoglalót a WEBBETEG oldalain. A, mintavétel után véraláfutás előfordul és a környéken fájdalmat érezhet. Javasolható borogatás, esetleg helyi fájdalomcsillapitó – álalában diclofenac – krém alkalmazása. Nem valószínű, hogy azon az oldalon, ahol a szúrás történt, ott kéz zsibbadás alakulna ki. Esetleg, ha egy kis nyirokút is a, mintavétel során sérült, akkor sugározhat ki a fájdalom és érzékenység jelentkezhet. Ilyen esetekben javasolt a végtag mozgatása. Tisztelettel: dr. Baki Márta

Megválaszolva: 2020. december 27.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

Mellfájdalom aggodalom, mi lenne a jó...
Tisztelt Dr Baki Márta A tanácsára lenne szükségem...jó ideje a jobb mellemben van egy hirtelen fellépő nyillaló érzés ami ciklustól független. Nem...
Mellben talált csomó leletének...
Kedves Doktornő, Néhány hete mellfájdalmat éreztem folyamatosan felváltva mindkét mellemben, ezért elmentem egy emlő ultrahangra. Az ultrahang során az egyik...
Mellráktól való félelem
Üdvözlöm a segítségét szeretném kérni. A jobb mellem kb fél éve fájdogál nem folyamatosan, nem tudom pontosan meghatározni, hogy hol mert nincs kifejezetten...
Mell trauma lelet aggodalom
Tisztelt Dr Baki Márta Tanácsát szeretném kérni. Nyáron már írtam Önnek. Augusztus végén erős trauma érte a mellem. Ezért szeptember 8-ÁN elmentem Dr Horváth...
Abbahagyhatom-e a fogamzásgátló...
Üdvözlöm! Menstruáció előjele közé tartozhat a mellfájdalom, azonban nekem rendszeresen pár havonta előfordult, hogy már a ciklus közepén jelentkezett és...
Mellrák lehetséges e
Údvözlöm! az elmúlt 26 hónapban 3.szor vettem részt mammográfiai és uh vizsgálaton. Mindig felfedeztem csomót a mellemben. A szűrés eredménye R2U2.Legutóbb 8...