Emlő fájdalom

Tisztelt Doktor Nő! 19éves lányom 2héttel ezelőtt a mellében egy kisebb fájdalmatlan csomót tapintott.Kicsit vártunk (2hét) , hogy nem e a közelgő menstruácio miatt van.A csomó nem mult el, sőt több mint a "duplájára" nőtt) .Elmentünk az ált.sebészetre, ahol az orvos kb.2cm -es nek ítélte a csomót, és azt mondta bármilyen eredetű is el kell távolítani.majd az uh on vesznek biopsziát és annak az eredményével menjünk vissza.Emlő uh.ra küldte.Az emlő uh. megvolt , az uh alapján 2cmx2cmx1,9cm es tumor látható. Biopszia vétel megtörtént.Ez 23-án volt. 10nap mulva lesz eredmény.Azóta teljesen véraláfutásos a melle és nem érzi a jobb kezét. (jobb mellben van a csomó) A kérdésem az lenne, hogy normális dolog ez, hogy 3nappal a mintavétel után zsibbad a keze és fáj, lüktet a melle, meg lila is? Vékonytű biopszia történt. Mitől alakulhat ki tumor ilyen fiatalon? Nincs párkapcsolata, semmilyen hormonális gyógyszert nem szed.Semmilyen más betegsége nincs.Köszönöm a választ! Tisztelettel: Gabriella

Dr. Baki Márta válasza emlő fájdalom témában

Tisztelt Gabriella!

Tizenkilenc éves korban nagyon ritkán diagnosztizálnak roszindulatú emlő daganatot. Nagy valószínűség szerint inkább valamilyen kötőszövetes elváltozásról – fibroma lehet szó. Erre vonatkozóan talál összefoglalót a WEBBETEG oldalain. A mintavétel után véraláfutás előfordul és a környéken fájdalmat érezhet. Javasolható borogatás, esetleg helyi fájdalomcsillapitó – álalában diclofenac – krém alkalmazása. Nem valószínű, hogy azon az oldalon, ahol a szúrás történt, ott kéz zsibbadás alakulna ki. Esetleg, ha egy kis nyirokút is a mintavétel során sérült, akkor sugározhat ki a fájdalom és érzékenység jelentkezhet. Ilyen esetekben javasolt a végtag mozgatása.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. december 26., 20:14 ;Megválaszolva: 2020. december 27., 20:39
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mellráktól való félelem
Üdvözlöm a segítségét szeretném kérni. A jobb mellem kb fél éve fájdogál nem folyamatosan, nem tudom pontosan meghatározni hogy hol mert nincs...
Mell trauma lelet aggodalom
Jobb oldali emlő fájdalom
Tisztelt doktor! 28 éves nő vagyok. Két hónapja menstruáció előtt két héttel a jobb oldali mellembe szúró, nyilalló fájdalmat véltem...
Jó napot barátnőm honaljaban...
Jó napot barátnőm honalj duzzanata eszlelt doktorok nm tudják mi az és ki akarnak szedni egyet mit javasolnak? köszönöm
Mellrák vagy sem?
Üdvözlöm, Az orvos nem mondott semmit, kérem ez mit jelent, van rossz indulatú daganat vagy nincs? A jobb emlő craniolateralis quaquadransában egy...