Emlő fájdalom

Tisztelt Doktor Nő! 19éves lányom 2héttel ezelőtt a mellében egy kisebb fájdalmatlan csomót tapintott.Kicsit vártunk (2hét), hogy nem e a közelgő menstruácio miatt van.A csomó nem mult el, sőt több mint a "duplájára" nőtt).Elmentünk az ált.sebészetre, ahol az orvos kb.2cm -es nek ítélte a csomót, és azt mondta bármilyen eredetű is el kell távolítani.majd az uh on vesznek biopsziát és annak az eredményével menjünk vissza.Emlő uh.ra küldte.Az emlő uh. megvolt , az uh alapján 2cmx2cmx1,9cm es tumor látható. Biopszia vétel megtörtént.Ez 23-án volt. 10nap mulva lesz eredmény.Azóta teljesen véraláfutásos a melle és nem érzi a jobb kezét.(jobb mellben van a csomó) A kérdésem az lenne, hogy normális dolog ez, hogy 3nappal a mintavétel után zsibbad a keze és fáj, lüktet a melle, meg lila is?Vékonytű biopszia történt. Mitől alakulhat ki tumor ilyen fiatalon? Nincs párkapcsolata, semmilyen hormonális gyógyszert nem szed.Semmilyen más betegsége nincs.Köszönöm a választ! Tisztelettel:Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza a emlő fájdalom, vékonytű biopszia, véraláfutás témában

Tisztelt Gabriella! Tizenkilenc éves korban nagyon ritkán diagnosztizálnak roszindulatú emlő daganatot. Nagy valószínűség szerint inkább valamilyen kötőszövetes elváltozásról – fibroma lehet szó. Erre vonatkozóan talál összefoglalót a WEBBETEG oldalain. A mintavétel után véraláfutás előfordul és a környéken fájdalmat érezhet. Javasolható borogatás, esetleg helyi fájdalomcsillapitó – álalában diclofenac – krém alkalmazása. Nem valószínű, hogy azon az oldalon, ahol a szúrás történt, ott kéz zsibbadás alakulna ki. Esetleg, ha egy kis nyirokút is a mintavétel során sérült, akkor sugározhat ki a fájdalom és érzékenység jelentkezhet. Ilyen esetekben javasolt a végtag mozgatása. Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. december 26., 20:14; Megválaszolva: 2020. december 27., 20:39
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Mell ultrahang kóros eltérésre utal
Mell ultrahang kóros eltérésre utal
Kedves Doktor Úr! A bal oldali mellemben csomót tálaltam, ultrahangon voltam, ahol kiderült, nem is a bal mellemmel van a gond, hanem a jobb oldalival. ...