Mellsérülés

Üdvözlöm. Tegnap az esős csúszós időben egy rosszul kialakított bejárati ajtó lépcsőjén megcsúsztam és ráestem a jobb mellemre, majd hátul a bordaimra és a tarkómra. A mellem sérülése aggaszt a legjobban a bőr is lejött róla egy részen. Gyulladt forró piros és fájdalmas. Azonnal jegeltem kb 20-30 percig. Olvasom hallottam hogy a mellben okozott trauma, sérülés okozhat mellrákot ez valóban lehetséges? 39 éves vagyok májusban voltam mell ultrahangon minden tökéletes volt. Mit javasol menjek újabb vizsgálatra? Valós a mellrák miatti aggodalmam? Köszönöm a válaszát, jó egészséget. B.K

Dr. Kiss György válasza Mellsérülés témában

Tisztelt Hölgyem!

Köszönöm levelét.

A sajnálatos baleset miatt feltétlenül javasolnám az emlő ultrahang vizsgálatát, az aktuális állapot tisztázására.

Kérdésére válaszolva: jeleleg sem ismeretes, hogy milyen körülmények okozhatják a mell malignus elváltozásait, de bizonyos, hogy a traumás eseményeket követően fokozottan ajánlott a rendszeres önvizsgálat, melyben az a lényeg, hogy a folyamatos ellenőrzés során-addig nem tapintott képletet észlelve - kell szakorvoshoz fordulnia.

Tehát, most emlő ultrahang vizsgálat, majd a későbbiekben a rendszeres önvizsgálat.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. augusztus 24., 11:05 ;Megválaszolva: 2021. augusztus 26., 11:59
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Baj lehet belőle?
Tisztelt Doktor úr/nő! Pár napja (kb 3-4) a kislányommal játszottunk és ő véletlen megütötte a ball mellem, azóta szúró fájdalmat érzek...
Mellrák erős ütéstől?
Tisztelt Doktorur/no! Egy-ket honapja ajtonyitaskor az ajto nekivagodott a bal mellemnek. Tegnap megint ereztem egy fajta sajgast azon a helyen, ami mara...
Ujabb szövetminta vétel...
Szövettani leírás jelentése
5 évvel ezelőtti emlőrák metastasisa merült fel PET CT és koponya MRI képalkotó diagnosztikai leletek alapján. A koponya csontból vett szövettani...
Jobb mell fájdalom