• Emlő ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr /Doktornő Olyan kérdésem lenne, hogy már 3éve folyamatosan nyomonkövetés alatt van egy ciszta a bal oldali felső quadrásban. 8mm-ről indult 2017-ben és azóta legutóbbi vizsgálaton ami 2020.08.26-án történt, akkor 21x12mm - esnek írták le. Hullámos kontorú, septumokkal tagolt cysta. Kérdésem az lenne, hogy ha leszívásra kerül ez a ciszta, akkor nem-e okoz később komolyabb tüneteket, bajt, hogy hozzá lett nyúlva? Gyors visszatelítődést? Sok helyről hallom, hogy jobb ezeket békén hagyni és nyomon követni inkább. Esetleg rosszindulatu elváltozás állhat-e a háttérben, hogy sövény is látható benne, illetve, hogy hullámos kontorú a ciszta. Érdemes - e kiműtettni inkább? Köszönöm előre is a választ. Üdvözlettel

        Dr. Szalóczy Péter válasza a mellciszta punkció témában

        Kedves Kérdező!A mellciszta folyadék leszívása nem a ciszta megszüntetését szándékozza, hanem a folyadék lecentrifugálása és benne a sejtek mikroszkóposan tisztázzák szövettanilag az esetleges rosszindulatú irányú elfajulást és behatárolják a végzendő műtét kiterjedtségét.Vélhetően jóindulatú a cisztája, de újra telődése és növekedési hajlama miatt egyszerű eltávolítása nem lesz elkerülhető.


        Kérdés: 2020. szeptember 09., 11:19; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!