emlovaladek

Tisztelt Doktorno/Doktor Ur, Lassan ket honapja szenvedek emlofajdalomtol.Hol az egyik, hol mindket mellemben eszlelem, de javareszt a jobb mellem faj. Kulonosen a mellbimbo mogotti reszen erzem a fajdalmat, ebbol a mellembol vizszeru valadek is urul, atlag egy-ket csepp harom naponta. Ket nogyogyasz is megvizsgalt mar, semmilyen koros elvaltozast nem eszleltek. Voltam teljes hormonalis kivizsgalason is, negativ eredmenyt kaptam. A magam megnyugtatasara mellultrahangra is elmentem, itt sem talaltak semmit. Az orvosok annyival summaztak a dolgot, hogy a melleim a koromhoz kepest atlagon feluli allapotban vannak es hagyjam abba a fogmazasgatlot, mert valoszinu emiatt vannak a tuneteim. En ezt megtettem, 2 hetre szintre teljesen tunetmentes voltam, neha erzekennye valt a mellbimbom, de egyebkent remekul voltam, valadekozast sem eszleltem. Par napja visszatert a fajdalom a jobb mellembe (igaz rapszodikusan jelentkezik, nem allando, ciklushoz nem kotnem a jelenletet) nehany csepp vizszeru valadek kiseretben. Mi lenne a teendo ebben az esetben? A legrosszabbra gondolok, varom valaszuk.Udvozlettel, Agi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza emlőfájdalom, emlőváladékozás témában

Kedves Ági! A mellmirigy sejtek valóban hormonérzékenyek, ezt sokan minden ciklusban megszenvedik annak második felében főleg. A mellszövet hormonérzékelő úgynevezett receptorai különböző számban és érzékenységben vannak egyedenként. A rosszindulatúság még nem az Ön korosztálya fenyegetettsége. Ha a mellre ható agyalapi mirigy hormonja, az úgynevezett prolaktin a vérvételből normális volt, úgy a leggyakoribb ok kizárható. Irasson fel receptre Masaodynon cseppet, reggel-este 20-20 cseppet kevés folyadékkal igyon meg, ezt hosszabb kúrára tervezze el. Ha egy héten belül nem javul, a vér Prolactin szintjét még egyszer méresse meg.

Kérdés: 2012. augusztus 22., 07:34; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 12:32
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2