UH lelet értelmezése

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! > Egy kedves családtagom - 30 éves - az alábbi UH leletet kapta. > "Bal oldalon a KFQ-ban 3, 5 mm- > es éles konturu echoszegény hypovascularisalt elváltozás látható. Az emlők mirigyállománya mindkét oldalon szabályos, egyéb kóros körülírt elváltozás egyik oldalon sem mutatható ki. Az axillákban, parasternalisan, supra- és infraclavicularisan megnagyobbodott nyirokcsomó egyik oldalon sem látható. Vélemény: a bal emlőben kis, U2 tipusu, benignus karakterü elváltozás, mely fibroadenoma vagy sürü tartalmú cysta lehet. Három hónap múlva UH kontroll javasolt. > Szeretné tudni, mit jelent pontosan a lelet, hogy várhat-e 3 > hónapot, vagy egyéb vizsgálattal pontosítható az elváltozás. Tud- > e addig is bármit tenni (gyógynövény, alternatív terápiák) > saját érdekében, vagy csak nyugodjon meg. > Még nem szült, a gyerekvállalás előtt áll (2 éven belül szeretnének)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza emlő UH témában

Egyértelmű a leírás: vagy egy fibroadenoma, vagy egy sűrű bennékű cysta van az emlőben.

Egyik sem rosszindulatú.

Pontosabb (mikroszkópos) lelet az ultrahangtól nem várható, csak egy célzott tű-kimetszéstől (cytológiától) .

Két-három teljesen normál menstruáció után (azaz fogamzásgátló NÉLKÜLI menstruációkat értünk ezalatt, 3 hónap múlva) érdemes ismét ugyanazon gépen, ugyanazon doktorral megnézetni. Ha változatlanul fennáll, akkor pláne csak jóindulatú lehet. Akkor lehet mérlegelni, hogy hogyan tovább.

A pontos diagnózis nem ismert, hogyhogy alternatív kezelésekben gondolkodik?

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. szeptember 07., 10:43; Megválaszolva: 2012. október 02., 13:40
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2