Fajdalmas csomo a mellben

Hisztelt Doktor Ur / Doktor No, Szeretnem tanacsat kerni az alabbi problemammal kapcsolatban. Par honapja (nem emlekszem a pontos datumra) csomot eszleltem a jobb mellemben. Elmentem a haziorvoshoz aki elkuldott ultrahangra. Az eredmenyek alajan cisztara vagy fibroadonomara gyanakszanak. Javasolt fel event a szurest megismetelni, vagy alternativumkent fine needle biopsziat csinaltatni. Gondoltam varok egy fel evet mivel az orvos szerint fiatal vagyok ahhoz hogy rakos daganatom legyen igy nem csinaltattam meg a biopsziat. A mellem a ciklusom kozepen es mensrtuacio alatt erzekeny de ezt leszamitva az elmult ket napig nem volt kulomosebb tunetem. Par napja azonban naponta tobbszor sugarzo fajdalmat erzek a csomo kornyeken, erintesre a csomo fajdalmas. Meg tudna kerem mondani vajon mitol valhat egy csomo fajdalmassa? Erdemes e az orvoshoz visszamenni, vagy a mar meglevo beutaloval a biopsziat megcsinaltatni? Tartok tole hogy egy szuras a csompba igen fajdalmas lesz. Koszonom elore is valaszat. Tisztelettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza fájdalmas csomó témában

Egyszerűen nem értem, hogy az ultrahang vizsgálat során hogy-hogy nem tudták elkülöníteni a cystát a fibroadenomától?

Pedig ez magától értetődő: mindkettő élesen elhatárolódik a környzetétől (tehát mind a kettő jóindulatú) , de a cystában folyadék van, a fibroadenoma meg sűrű, tömött.

A finomtű kimetszést (fine needle biopsy) már régen meg kellett volna csinálni, a beteg nem izgulna hónapok óta, és még most sem ismerjük a pontos diagnózist.

A szúrással járó 3 - 4 másodperc kellemetlenséget ki kellene bírni.

Arról nem beszélve, hogy cysta esetén a biopszia során a folyadék leszívásra kerül, tehát a cysta össze is esik, meg is szűnik.

Persze újra is jöhet, más területen is jöhet, ilyen a női emlő.

Ha meg fibroadenoma, akkor két-három normális menstruáció után (fogamzásgátló nélküli vérzés után) a fibroadenoma magától el is tűnhet.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. augusztus 30., 04:01; Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 15:14
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2