Hónalj csomó

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár hete a bal hónom alatt fájó csomót találtam, ami bizonyos mozgásoknál fáj, ill. kisugárzik a mellem vagy karom irányába. Mammográfián jártam, ott semmit nem találtak, de igazából nem is vettek komolyan. Bár a csomót én is, és a háziorvosom is tapintotta, a mammográfián a hölgy "semmit nem érzett". Ultrahangra is fogok menni, de csak sokára kaptam időpontot. Úgy emlékszem, hogy pár hónapja szőrtüszőgyulladásom volt itt a hónom alatt, lehet, hogy ez befelé "terjeszkedett"? Kicsit megnyugodtam a mammográfiás negatív lelet miatt, de azért még mindig bennem van a félsz, hogy mi lehet ez? Csak sebészeti mód van az eltávolításra, ha tényleg valami csomó? Nincs valami krém, vagy valami, amivel addig is kezelhetném, amíg nem tudok pontosat? A laborleleteim jók lettek, az sem mutatott semmi különös elváltozást. Semmi előzmény nincs, nem volt betegségem, műtétem stb.Válaszát előre is köszönöm! L.T.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Árki Ildikó válasza fájdalmas csomó témában

Kedves Kérdező!

Úgy látom a leírtakból, hogy a hónalji csomó kivizsgálása folyamatban van, az eddigi eredmények negatívak.

A csomó mibenlétéről az UH már talán tud valamit mondani.

A hónalji tapintható csomók általában nyirokcsomók. Fájdalmas volta inkább gyulladás mellett szól.

Lehet szőrtüszőgyulladás eredet, vagy lehet verejtékmirigy gyulladás is. Pontos választ az ultrahang vezérelt tűbiopszia tud adni, vagy a sebészeti eltávolítás utáni szövettan.

Amíg az eredmények nincsenek, addig nem tudjuk, hogy mit kezelünk, de feltételezve a legegyszerűbb gyulladásos eredetet, lehetne próbálkozni fertőtlenítő hatású krémmel, persze nem a vizsgálatok helyett.

Kérdés: 2012. december 15., 15:58; Megválaszolva: 2012. december 17., 21:45

Kérdések és válaszok: Egyéb

Bőr alatti csomó
Tisztelt Doktornő! A napokban észrevettem a karomon a bőr alatt egy kb 1, 5 cm átmérőjű csomót, duzzanatot. Az elváltozás kemény...
Magas vérsüllyedés és triglicerid...
Tisztelt Doktor Nő, Válaszolva korábbi kérdésére - igyekszem napi 2 liter tiszta vizet inni, az utóbbi időben munkahelyi stressz miatt...
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése
A múltkor írtam önnek és a választ...