Emlő cysta

Tisztelt Dr Úr. Én már írtam önnek, hogy mind a két mellemben találtam egy -egy csomót, amivel mammografiára és ultrahang vizsgálatra küldtek okt.17-én, ahol mind a két mellemben lévő cystat leszívták. A mai napon megkaptam a cytológia leletet, amiben az áll, hogy rosszindúlatúságra utaló jelek nincsenek, viszont egy-két szót sajnos nem értek belőle. Szeretném tudni, hogy mi az a fibringolyókat tartalmazó fibrindús cystatartalom egy-egy apocrin metaplasiat mutató ductalis eredetű hámsejtekkel. -Bevérzett savóban apocrin metaplasia jeleit mutató ductalis eredetű hámsejtek. és végül mit jelent a C2. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Morvainé

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a mellciszta témában

Tisztelt Kérdező! A cytológiai lelet megnyugtató. Egyes helyeken a tejkivezető csatornák bélését alkotó sejtek átalakulását írja le. Ez felelős a cystatartalom képződéséért. Kiújulás, növekedés esetén sebészeti eltávolítás jön szóba. A C2 jelentése, hogy van benne atípusos sejt, de rosszindulatúság kizárható.

Kérdés: 2011. november 09., 12:41; Megválaszolva: 2011. november 09., 17:30
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal