• Emlő cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr. Én már írtam önnek,hogy mind a két mellemben találtam egy -egy csomót,amivel mammografiára és ultrahang vizsgálatra küldtek okt.17-én,ahol mind a két mellemben lévő cystat leszívták.A mai napon megkaptam a cytológia leletet,amiben az áll,hogy rosszindúlatúságra utaló jelek nincsenek,viszont egy-két szót sajnos nem értek belőle. Szeretném tudni,hogy mi az a fibringolyókat tartalmazó fibrindús cystatartalom egy-egy apocrin metaplasiat mutató ductalis eredetű hámsejtekkel. -Bevérzett savóban apocrin metaplasia jeleit mutató ductalis eredetű hámsejtek. és végül mit jelent a C2. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Morvainé

        Dr. Boros Miklós válasza a mellciszta témában

        Tisztelt Kérdező! A cytológiai lelet megnyugtató. Egyes helyeken a tejkivezető csatornák bélését alkotó sejtek átalakulását írja le. Ez felelős a cystatartalom képződéséért. Kiújulás, növekedés esetén sebészeti eltávolítás jön szóba. A C2 jelentése, hogy van benne atípusos sejt, de rosszindulatúság kizárható.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 09., 12:41; Megválaszolva: 2011. november 09., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés