Magas vérnyomás és a szexuális vágy csökkenése

a érdesem a következő: 4 éve szedek vérnyomáscsökkentőket concor, micardis, diovan stb.most csak tallitont és micardis80-at szedek.sajnos amióta szedem a gyógyszereket a nemi vágyam jelentősen csökkent a szexuális képességemmel párhuzamosan.azelött sose volt gond vele, de el vagyok keseredve, hogy hogyan tovább? .ugy érzem ez egy ördögi kör, ha nem szedem a gyoyszert az egekbe száll a vérnyomásom.félek, hogy tartós marad nálam ez az állapot.még viszonylag fiatal vagyok és jelenleg egyedül.tartok attól hogy nem lesz ujabb kapcsolatom.mit tegyek? kérem adjanak tanácsot, van-e kiút ebből az áldatlan állapotból?

Dr. Csanádi Gábor válasza merevedési zavar témában

Jó eséllyel van segítség ebben az állapotban. Az első: ne izguljon (tudom, könnyű mondani) , ugyanis a sterssz, a kudarctól való félelem mind a merevedésre, mind a nemi vágyra romboló hatású! A magas vérnyomás önmagában, valamint az ellene adott szerek szintén a merevedés ellen hatnak. Ezek mellett az életkora alapján szóba jön a férfi nemi hormon szint csökkenése is. Ennek pótlásával, illetve merevedés javító szerekkel várhatóan javítható az állapota! Mindezek végett érdemes felkeresnie andrológus szakorvost, szükség esetén kardiológiai felülvizsgálat is szóba jöhet.

Kérdés: 2010. szeptember 05., 00:56; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 15:51
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kockázatos?
Tisztelt Doktor Nő! 43 éves férfi vagyok kezelt beállított magas vérnyomással. Babát szeretnénk és a merevedésemmel néha gondok...
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás
Magas pulzus szoptatás alatt
Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok..Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is...