Jogi tanácsadás kérése

2 évvel ezzelött  a szegedi bőrklinikán szédülésre rosszullétre  panaszkodtam.

Ezek után vérnyomásmérés nélkül 125mg sumanedrol szteroid injekciót kaptam intravénásan. Ami után azonnali rosszullét és 240/220hgmm lett a vérnyomásom.

Ez az eset óta redszeresen vérnyomás csökkentőket és antidepresszáns gyógyszereket kell szednem. Az injekció elött vérnyomásommal semmi probléma nem volt.

Kérdésem az volna: az orvos követtet el hibát hogy a vérnyomásomat nem mérte meg? a következő kérdésem, hogy ez a szeteroid injekció felboríthatta-e a vérnyomásom egyensúját?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vérnyomás témában

Kedves kérdező!

A szteroidok okozhatnak átmeneti vérnyomásemelkedést, főleg rosszul beállított magasvérnyomás-betegség esetén, de hosszabb távú hatás inkább tartós alkalmazás esetén várható - elképzelhető, hogy korábban is voltak magasabb értékek, csak nem érzett panaszt. Nem írja. hogy mivel kezelték a Bőrklinikán, mi volt az a bizonyos rosszullét, ami miatt a szteroidot kapta. A szédülés hátterében állhat magas és alacsony vérnyomás is, emiatt célszerű lett volna vérnyomást mérni (jelzem, nem ismerem a rosszullét pontos körülményeit) , de a jelenleg fennálló hypertonia nem annak az egy injekciónak a következménye.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 08., 19:31; Megválaszolva: 2009. július 08., 19:31
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás