• Vérnyomás csökkentő szükségessége

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Utóbbi időben többször tapasztaltam főleg éjszaka, de nappal is nagyobb szívdobbanásokat, mintha ki akarna ugrani a helyéről a szívem. Éjszaka pedig annyira dobog a fülemben, hogy nem tudok tőle aludni, ezért felkerestem kardiológust. A rendelőben az EKG nem mutatott eltérést. A vérnyomásom diasztolés értéke egy jó ideje magas 90-104 közötti. Ehhez párosul egy viszonylag magasabb nyugalmi pulzus (80/110 között). Mivel túlsúlyom nincs és kamasz korom óta rendszeresen futok, ezért az orvos azt javasolta, hogy nézzem meg futás előtt és után közvetlenül a vérnyomásom, mert a diasztolés értéknek csökkennie kell. Sajnos nem ez történt, futás előtt 127/99 utána pedig 154/104 volt a vérnyomásom házi vérnyomásmérővel. A rendelőben kaptam egy transztelefonos EKG készüléket is, az így készült felvételek sem mutattak különösebb eltérést. Labor eredményeim jók, kivéve a koleszterint és a HDL koleszterint, az kissé magas de nem kiugróan. Az orvosom ennek ellenére javasolta a vérnyomáscsökkentő szedését, felírt egy concor nevű gyógyszert. A kérdésem, hogy életkorom és életmódom okán nem szívesen kezdenék már most egy életre szólóan szedendő gyógyszert szedni, Ön szerint is szükséges lehet? Vagy kérjek további vizsgálatokat? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszer szedése témában

        Kedves Kérdező! Önt alaposan kivizsgálta orvosa, a javasolt terápiát a körülmények gondos mérlegelésével ajánlotta. Ha most elkezdi szedni, nem jelenti azt, hogy örökké szednie kell. Mivel panaszos és a mért értékek is mutatnak eltérést, ezért valóban megfontolandó a terápia beveztése. Pajzsmirigy betegség, illetve a női hormonális változások esetleg hozzájárulhatnak a panaszokhoz, esetleg ezek tisztázása javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 04., 13:50; Megválaszolva: 2019. január 04., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: