Vérnyomás-ingadozás

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a vérnyomásom az utóbi egy-két évben ingadozó értékeket mutat. Pánikbetegségem már többször volt, mindannyiszor gyógyszeres kezeléssel rendbe hozták. Jelenleg is szedek 20 mg Citapramot, Concor cor 1, 25 mg-ot (ezt kardiológus írta fel 3 éve) . Így tünetmentes vagyok, leszámítva a vérnyomást. Régebben sosem volt vele problémám, igaz, nem is méregettem, csak amikor orvos látott, de mindig 120/80 volt. Mostanában azt veszem észre, hogy ha nyugalomban vagyok, teljesen normális, 110-70 és 130/80 közt mozog, de ha munkában vagyok vagy bármi miatt nem pihenőmódban vagyok, feljebb megy az érték. Frontin, Xanax hatására lejjebb megy. A felső érték általában 145 fölé nem megy, inkább 130-140 közt mozog, az alsó sosem megy 85 fölé. Kérdésem az, hogy foglalkozzak-e ezzel a dloggal, vagy fogadjam el, hogy mivel ideges típus vagyok, a korral majd ki fog alakulni nálam a magasvérnyomás. Az orvos azt mjondta, ne méregessem, valamint hogy nyugodtabb életet éljek. Sajnos a bőrömből kibújni nem tudok. Sose voltam egy nyugodt típus. Tanácsát előre is köszönöm! Magdolna

Dr. Molnár Dóra válasza mikortól kell kezelni gyógyszerrel témában

Kedves Kérdező, sport, relaxációs technikák alkalmazása segíthet a stresszkezelésben, ami javíthatja a vérnyomást. 24 órás vérnyomás-monitorozás, EKG és szemfenéki vizsgálat alapján el lehet dönteni, hogy van-e szükség gyógyszeres kezelésre. A kivizsgáláshoz teljes labor, és hasi ultrahang vizsgálat is hozzátartozik a vesék állapotának tisztázására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 14., 13:36 ;Megválaszolva: 2016. január 16., 20:42
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kardiológiai lelet
Tisztelt Doktornő! Kardiológiai lelettel kapcsolatban kérném segítségét melyet mellékeltem. 3 kérdésem lenne. 1. a leleten jelölt bal kamra...
Vérnyomás brobléma
Vérnyomás csökkentő szedése mellett (nap 1 Concor Almo 5 mg , 0.5 db Co-Valsacor 160 mg/ 25) Ma 138/ 59 vérnyomásom 61 -es pulzussal . Fáj a fejem....
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték