Vérnyomás-ingadozás

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a vérnyomásom az utóbi egy-két évben ingadozó értékeket mutat. Pánikbetegségem már többször volt, mindannyiszor gyógyszeres kezeléssel rendbe hozták. Jelenleg is szedek 20 mg Citapramot, Concor cor 1, 25 mg-ot (ezt kardiológus írta fel 3 éve). Így tünetmentes vagyok, leszámítva a vérnyomást. Régebben sosem volt vele problémám, igaz, nem is méregettem, csak, amikor orvos látott, de mindig 120/80 volt. Mostanában azt veszem észre, hogy ha nyugalomban vagyok, teljesen normális, 110-70 és 130/80 közt mozog, de ha munkában vagyok vagy bármi miatt nem pihenőmódban vagyok, feljebb megy az érték. Frontin, Xanax hatására lejjebb megy. A felső érték általában 145 fölé nem megy, inkább 130-140 közt mozog, az alsó sosem megy 85 fölé. Kérdésem az, hogy foglalkozzak-e ezzel a dloggal, vagy fogadjam el, hogy mivel ideges típus vagyok, a korral majd ki fog alakulni nálam a magasvérnyomás. Az orvos azt mjondta, ne méregessem, valamint, hogy nyugodtabb életet éljek. Sajnos a bőrömből kibújni nem tudok. Sose voltam egy nyugodt típus. Tanácsát előre is köszönöm! Magdolna

Dr. Molnár Dóra válasza mikortól kell kezelni gyógyszerrel témában

Kedves Kérdező, sport, relaxációs technikák alkalmazása segíthet a stresszkezelésben, ami javíthatja a vérnyomást. 24 órás vérnyomás-monitorozás, EKG és szemfenéki vizsgálat alapján el lehet dönteni, hogy van-e szükség gyógyszeres kezelésre. A kivizsgáláshoz teljes labor, és hasi ultrahang vizsgálat is hozzátartozik a vesék állapotának tisztázására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Megválaszolva: 2016. január 16.

Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)

Változó vérnyomásérték különböző karon...
Tísztelt Doktornő! Az lenne kérdésem, hogy mostanság magas a vérnyomásom, kaptam már rá gyógyszert is. Azóta méregetem itthon és az a furcsaság van, hogy...
Moringa por
Szép napot kívánok! Vettem magamnak moringa port, ami állítólag rengeteg vitamint tartalmaz, és az energia szintet is növeli. Ez a por nem kavar be abba,...
Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Magas vérnyomás csökkentése
Tisztelt Doktor Nő! 32 éves férfi vagyok sportolok, kondizgatok, alkalmanként futok, viszont tavaly nyáron éreztem kicsit szúrdogál a tarkóm, majd kértem...
Melyik az erősebb béta blokkoló? melyik...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt dr. Nő/Úr! azt szeretném kérdezni, hogy a Nebivolol vagy Lokren az erősebb pulzuscsökkentő? melyik hat jobban a vérnyomásra? hány...
Magasvérnyomás és fehérállományi laesio
Tisztelt Doktornő! 34 éves, sportoló, úgy gondolom, hogy egészségesen élő, nem dohányzó férfi vagyok. 2013 óta szedek Bisoprolol 5mg tablettából egy felet...