Frontinról hogy lehet leszokni?

Tisztelt Doktor nő! Immár 2 éve gyomor tükrözésen megállapított refluxom ill. nyelőcső felmaródásom volt.Talán az már meg gyógyult. Mostanába sokat fáj a gyomrom, ezért nyugtalan ideges vagyok, feszült, ez miatt vanmeg a stressz miatt időnkénti vérnyomás ingadozásom. Ez miatt szedet velem a házi orvosom TELMISARTAN 80MG, AMLODIPIN 5MG vérnyomáscsökkentőket, meg napi 3 szor 1 szem FRONTINT! Már több Kardiológus is megkérdőjelezte a gyógyszerek szedését, mert nincs a háttérben Kardiológiai kórkép eset! Itt ezen oldalon olvastam éppen, hogy ezen gyógyszerek szedése nem igen javallt reflux betegség esetén. Na ezt gondolván kérdezem, lehet ezek gyógyszerek hatására nem múlik enyhül a refluxom, hanem rossz álmatlan éjszakákat okoz? Napi szintű gyomorszáji fájdalom, ami igen kisugárzik a hátba, de ezt halottam az orvostól is. Szerintem nekem nem is lenne szükségem gyógyszerekre, mert már ezek melléhatásaitól szenvedek szenvedem meg a refluxot is! Igaz stresszes vagyok így most történik egy életmódbeli váltás, amúgy meg nem iszok, nem dohányzok, tudatosan étkezek, mozgok! 53 éves, 170 cm magas 71 kg vagyok. Tisztába vagyok azzal, hogy a házi orvosnak a gyógyszer felírása, szedetése, anyagi előnnyel jár, de mindenki tisztába van azzal, hogy az csak tüneti kezelés ami nem igen vezet gyógyuláshoz.Sajnos nagy a gyógyszer lobbi, de ez más témakör...Érdekes ahány kardiológusnál jártam mind mást mondott, Városmajori Szívklinikán még meg is kérdezte a doktor úr, minek is szedek én ennyi féle gyógyszert?! Ez az igazi ördögi kör! 2 évvel ezelőtt azt sem tudtam ki a házi orvosom, míg nem volt a válásom ami idegileg lelkileg megviselt, és ekkor jöttek a gondok, meg a sok gyógyszer azaz mérgek, főleg a FRONTIN, ami legális drog! Köszönöm a doktor nő válaszát segítségét, szép napot kívánok: Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza gyógyszeres kezelés témában

Tisztelt Kérdező!

Úgy tudom, pszichiáter kolléganőm már válaszolt a kérdésére. Azt tudom írni levelére, hogy a gyógyszeres kezelés személyes vizsgálaton, orvos-beteg kapcsolaton alapul. Magas vérnyomás gyógyszeres kezelésére a kardiológus is tehet javaslatot a szakvizsgálata során.Hasi panaszai miatt gasztroenterológiai kontroll vizsgálat javasolható, amelynek során a kezelést is meg tudják beszélni. A szorongás, feszültség csökkentésnek, kezelésnek nemcsak gyógyszeres lehetőségei vannak, érdemes lenne pszichoterápiát is igénybe venni.Üdvözlettel, jó egészséget az új esztendőre!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. december 31., 14:38; Megválaszolva: 2016. január 05., 19:59
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás - béta blokkoló
Tisztelt Doktornő! Férjem 43 éves, 86 kg, 178 cm magas,naponta 30 percet fut, és magas vérnyomást diagnosztizáltak nála. Édesapjának 40 éves...
Maximális napi dózis
Tisztelt DoktornÚr/Nő! Magasvérnyomás betegséget állapítottak meg részemre. Erre kaptam kettő gyógyszert: 1.Coverex forte comb, napi 1tbl.2:...
Gyógyszerhasználat
Tisztelt Doktornő! 2-es tipusú cukorbeteg vagyok. Az egyik gyógyszer, amelyet nekem felírtak Doxazosin-Ratiofarm. A gyógyszer használati...
Tritace magas vernyomasra
A vernyomasom parszor eleg magas. Ma as orvos 140120-at meet. Felirt Tritace 5 mg tablettat 2xnanaponta. Volt olyan, high felkeleskor a vernyomason 11050 volt....