Ha 1 nap kihagyom a gyógyszert 'becsiccsenthetek'?

Tisztelt Dokorúr/Doktornő! 21 éves srác vagyok, tanuló, épp a vizsgáim előtt állok. Nemrégiben kialakult bennem egyfajta pánikbetegség, amit az orvosok hoztak elő sajnos. Heves szívdobogás után kicsit elkapkodva az ügyeletre mentem, ahol egyből vénás gyógyszert kaptam, emiatt minden megváltozott. Minden az orvosokról szólt, a kardiológus hypertóniát állapított meg a 138/85-ös átlagomra. Sajnos nem hiszek ennek az értéknek, de elfogadtam. Esti vérnyomáscsökkentőt szedek, a reggeli 25mg Betaloc Zok mellé, aminek a neve Valsartan Teva 80 mg. A kérdésem az lenne, hogy ha egyszer kihagyom és VÉGRE a barátaimmal tudnék koccintani és megünnepelni a vizsgát, vagy esetleg a barátnőmmel ünnepelnék úgy mint régen lenne-e belőle problémám? Nem akarok gyógyszert szedni, úgy érzem régen az egész életemet másként éltem, többet sportoltam az tény, de akkor sem voltam ideges 135 körüli vérnyomásértéknél.:( Az egész fiatalságomat tönkretette ez az érték? Nem vagyok nagy bulis, de azért szeretném ha megoldható lenne a problémám. Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Dániel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a gyógyszeres kezelés témában

Kedves Kérdező! A felsorolt gyógyszerek mellett mértékkel lehet alkoholt fogyasztani, a gyógyszerszedés ezt nem zárja ki. Nem tartanám célszerűnek a gyógyszerek önkényes abbahagyását. Feltételezem, hogy nem a 135/85Hgmm értékre javasolták Önnek a vérnyomáscsökkentőt, hanem többször mértek magasabb vérnyomást. Természetesen a magas vérnyomáshoz a feszültség, stressz is hozzájárulhat, ezek csökkenésével, megszűnésével elképzelhető, hogy a vérnyomásértékek is, a gyógyszerigény is csökkennek. Nem értem, miért az orvosokat okolja, hiszen rosszulléte miatt kereste fel az ügyeletet, azóta más orvos is látta, aki a vérnyomáscsökkentőket javasolt. Amennyiben vérnyomás ingadozást észlel, akkor felmerül 24 órás vérnyomásmérés lehetősége is.

Kérdés: 2014. április 16., 22:48; Megválaszolva: 2014. április 21., 11:33
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?