mit tegyek?

Tisztelt Cím! Két éve nagyon sokszor volt, hogy a vérnyomásom magas értékeket mutatott.Orvosnál is voltam, de azt mondták szemfenék vizsgálat alapján, hogy nem vagyok beteg. Nem értettem, hogy akkor, hogy lehet 160/ 110 és akár még 180/ x eredmény, de nem kérdőjeleztem meg az orvosi véleményt, ezt megoldottam azzal, hogy nem mértem meg a vérnyomásom. Magam megfigyelve ezek az értékek inkább a hidegebb időjárási időszakban jelentkeztek. Most pedig kicsit megijedtem, mert az ellenkezője jelentkezett. Az elmúlt 2 hónapban azt figyeltem meg, hogy sokat fáj a fejem, így hát elővettem megint a vérnyomásmérőm. 108/65 eredményt kaptam. Persze természetesen nem első esetben olvasom le ezt az értéket. Kérdésem: ezzel az értékkel, most mit tegyek? ...nyugodjak meg, vagy azért kezdjek el egy kicsit aggódni? Köszönettel várom válaszát. Éva

Dr. Tomonkó Magdolna válasza magasvérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Túlságosan aggódnia nem kell, de a rendszeres vérnyomásmérés talán nem ártana. Általában azt tartjuk, jobb ha kicsit alacsony a vérnyomás, mintha magas lenne. A vérnyomásnak van egy normális napi ingadozása is (a hajnali órákban a legmagasabb) , időjárási frontokra is gyakran reagál. Ha alacsony értéket mér, bőséges folyadékfogyasztással, teával inkább mint kávéval lehet kicsit emelni a vérnyomáson.

A digitális vérnyomásmérők csak tájékoztató jellegű információt adnak, célszerű minden alkalommal ugyanazon a karon, a mandzsettát ugyanabba a magasságba helyezve mérni.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. október 30., 13:56; Megválaszolva: 2012. október 30., 22:21
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás és az L-arginin
Tisztelt Szakorvos! Olvastam valahol az L-arginin nevű anyagról, amely tudomásom szerint a NO termelésében segít az érrendszernek.Ennek...
vérnyomas
jo napot! 3hete abbahagytam a dohanyzast, a vérnyomasra szedek 2mg os csokkentot, elkezdtem citromfu teat fogyasztani, valamint magne b6 ot! az utobbi...
új vérnyomás gyógyszer
Régen amlipin vérnyomás csökkentőből félszemet szedtem, most a háziorvosom újat írt fel Ampldipress 1 A Pharma ebből már egy szemet írt egy napra...
Magas vérnyomás és hirtelen...
Tisztelt Dr. Úr/Nő Olyan problémával fordulok ide, hogy kettő napja nem igazán érzem jól magam.Sosem volt baj a vérnyomásommal, mindég 120/75 volt...
Magas vérnyomás és influenzaszerű...
16 évig szedtem Coverex 4mg majd 2 évig Prenessa 4 mg-os gyógyszert most hirtelen felment a vérnyomásom 215/112-re Micardisplus 80/12, 5 mg-os gyógyszert...