vérnyomas

jo napot! 3hete abbahagytam a dohanyzast, a vérnyomasra szedek 2mg os csokkentot, elkezdtem citromfu teat fogyasztani, valamint magne b6 ot! az utobbi napokban a vernyomasom reggelente 125-120 a felso, az also pedig 70 -80kozott! ezutan beveszem a gyogyszert, napkozben, este a vernyomasom lemegy 110/60ra! ilyenkor a kozerzetem elegge rossz, feszultnek érzem magam! Lehet, hogy a vernyomas miatt? kb 1honapja voltam az orvosomnál, mivel szivdobogas érzetem volt, akkor csinaltunk EKG-t, ami jo volt, viszont az orvosom akkor irt frontint, mert allitolag eleg stresszes voltam, amit az ekg jelzett! én a frontin helyett kezdtem el a citromfuves teat, es a magne 6ot! lehet kéne valtoztatnii a vernyomasgyogyszeremen? ja és elkezdtem tobbet mozogni! mi okozhatja a rossz kozerzetet? az alacsonyabb vérnyomas? vagy a nikotin hianya? be kéne szednem még a frontint is estenkent?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magasvérnyomás témában

Kedves Kérdező! Lehet még a nikotin hiánya a panasz hátterében, de nagyon jó dolog, hogy sikerült abbahagynia a dohányzást, gratulálok:) A magas vérnyomásra szedett gyógyszer adagja az elmondottak alapján várhatóan csökkenthető lesz, ezt beszélje meg a kezelő orvosával. Fogyasszon bőven koffeinmentes folyadékot! /kb. 2, 5 L/ A feszültségcsökkentő gyógyszer szedését, ha nem feltétlenül szükséges, tényleg jó lenne kihagyni, a mozgás, a citromfű tea és a magnézium segíthet a stressz levezetésében. Szóval, további sok sikert az életmód- változtatáshoz! Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 29., 17:13; Megválaszolva: 2012. október 30., 17:37
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás és az L-arginin
Tisztelt Szakorvos! Olvastam valahol az L-arginin nevű anyagról, amely tudomásom szerint a NO termelésében segít az érrendszernek.Ennek...
mit tegyek?
Tisztelt Cím! Két éve nagyon sokszor volt, hogy a vérnyomásom magas értékeket mutatott.Orvosnál is voltam, de azt mondták szemfenék vizsgálat...
új vérnyomás gyógyszer
Régen amlipin vérnyomás csökkentőből félszemet szedtem, most a háziorvosom újat írt fel Ampldipress 1 A Pharma ebből már egy szemet írt egy napra...
Magas vérnyomás és hirtelen...
Tisztelt Dr. Úr/Nő Olyan problémával fordulok ide, hogy kettő napja nem igazán érzem jól magam.Sosem volt baj a vérnyomásommal, mindég 120/75 volt...
Magas vérnyomás és influenzaszerű...
16 évig szedtem Coverex 4mg majd 2 évig Prenessa 4 mg-os gyógyszert most hirtelen felment a vérnyomásom 215/112-re Micardisplus 80/12, 5 mg-os gyógyszert...