Akut leukémia miatt lélegeztetőgép

jonapot a barátmnál kb egy hete akut leukémiát álapitottak meg egy hét alatt olyanyira leépült h már lélegeztető gépen van: (nagyon lázas és nem mondanak az orvosok semmit! vagyis csak azt h várnunk kell: (már volt neki egy ilyen vércentrifugálása és utánna lett roszul és azóta az intenziven van. azt szeretném megkérdezni h ezekután fel fog e épülni és h mik lehetnek az esélyei vagy mit fognak vele csinálni? kérem segitsen

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza leukémia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírtak alapján csak találgatni tudok, hogy mi történhetett a barátjával. Az akut leukémia esetén a szervezet immunrendszere annyira legyengül, hogy nagyon könnyen elkap bármilyen fertőzést - elsősorban tüdőgyulladást. Mivel a barátjánál súlyos légzési elégtelenség lépett fel, valószínűleg neki is súlyos tüdőgyulladása lett. Ilyenkor rendkívül nehéz a kezelőorvos dolga, mert nem csupán a fertőzést kell kezelnie antibiotikumokkal, hanem a leukémia miatt is minél hamarabb alkalmaznia kell a megfelelő terápiát (kemoterápia, vércentrifugálás stb.) . A kétféle kezelést nem mindig könnyű összeegyeztetni.Esélyekről nyilatkozni látatlanban nem lehet, kérem, hogy a kezelőorvostól kérjen információt! Az udvarias, ám határozott érdeklődést biztosan nem fogja egyik kolléga sem elhárítani!

Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus

Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
Kérdés: 2009. június 02., 14:03; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:52
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet értékelése
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé...
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...
labor lelet