• Akut leukémia miatt lélegeztetőgép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jonapot a barátmnál kb egy hete akut leukémiát álapitottak meg egy hét alatt olyanyira leépült h már lélegeztető gépen van :( nagyon lázas és nem mondanak az orvosok semmit! vagyis csak azt h várnunk kell:( már volt neki egy ilyen vércentrifugálása és utánna lett roszul és azóta az intenziven van. azt szeretném megkérdezni h ezekután fel fog e épülni és h mik lehetnek az esélyei vagy mit fognak vele csinálni? kérem segitsen

        WEBBeteg szakértő válasza a leukémia témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Az Ön által leírtak alapján csak találgatni tudok, hogy mi történhetett a barátjával. Az akut leukémia esetén a szervezet immunrendszere annyira legyengül, hogy nagyon könnyen elkap bármilyen fertőzést - elsősorban tüdőgyulladást. Mivel a barátjánál súlyos légzési elégtelenség lépett fel, valószínűleg neki is súlyos tüdőgyulladása lett. Ilyenkor rendkívül nehéz a kezelőorvos dolga, mert nem csupán a fertőzést kell kezelnie antibiotikumokkal, hanem a leukémia miatt is minél hamarabb alkalmaznia kell a megfelelő terápiát (kemoterápia, vércentrifugálás stb.). A kétféle kezelést nem mindig könnyű összeegyeztetni.Esélyekről nyilatkozni látatlanban nem lehet, kérem, hogy a kezelőorvostól kérjen információt! Az udvarias, ám határozott érdeklődést biztosan nem fogja egyik kolléga sem elhárítani!

         

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-02 14:03:10; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés